S-a finalizat recalcularea pensiilor pentru cei care au lucrat in mediul toxic. Diferentele de bani se vor acorda in octombrie sau noiembrie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Casa Judeteana de Pensii (CJP) Maramures a finalizat recalcularea pensiilor pentru cetatenii care au iesit din campul muncii pe baza Legii 221/2018. Este vorba despre 5.357 de cetateni. In acest sens, 4.041 de dosare au fost solutionate la nivelul Municipiului Baia Mare, iar 1.316 la Casa Locala din Sighetu Marmatiei. Drepturile recalculate s-au acordat incepand cu 1 octombrie 2018, indiferent de data la care a fost emisa decizia de recalculare.

Pensionarii a caror dosare au fost finalizate pe ultima suta de metri vor beneficia de diferente fie in luna octombrie, fie in luna noiembrie 2019.

Lucica Pop, directorul executiv al Casei Judetene de Pensii Maramures: “Cei care au primit deciziile si n-au primit diferentele de bani, si aici ma refer la luna septembrie si fac referire la dosarele finalizate pe ultima suta de metri, vor primi banii fie in cursul lunii octombrie, fie in cursul lunii noiembrie, depinde cum primesc pensia. Deci, cei care primesc pensia in cont vor primi diferentele in luna noiembrie. Chiar daca primesc mai tarziu, vor avea toti banii din urma, absolut, toti.”

CJP Maramures a transmis un comunicat de presa prin care a anuntat si care sunt categoriile care au beneficiat de aceasta recalculare.

“Legea nr. 221/2018 s-a aplicat urmatoarelor categorii de persoane:

-persoane care au lucrat in subteran, la extractia minereurilor si s-au pensionat incepand cu 01.02. 1990;
-persoane care au lucrat in cariere si instalatii de preparare a minereurilor si s-au pensionat in perioada 01.02.1990-01.04.2001;
-persoane care au lucrat la S.C.CUPROM S.A., S.C. ROMPLUMB S.A., C.F.R. si s-au pensionat in baza Legii nr.226/2006;
-persoane cu handicap care au lucrat in grupele I si II de munca;
-persoane care si-au desfasurat activitatea ca personal artistic (balerini, dansatori, instrumentist suflator) inscrise la pensie dupa 01.01.2011.

Mentionam ca, persoanele care au lucrat in grupa I si II, dar in alte domenii decat cele precizate au beneficiat de majorarea punctajelor in baza O.U.G.nr. 100/2008, O.U.G.nr. 169 din Legea nr. 263/2010”, s-a precizat in comunicat.

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. Sorin

    Fals ! Mai sunt persoane care au răspunsuri de la CJP Maramureș cum că sunt beneficiari ai Legii nr. 221/2018 dar încă nu au primit decizia ! Acest comunicat este pentru imagine !

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2