S-a inchis Casa de Cultura din Baia Mare! Inspectorii DSP Maramures au suspendat activitatea. Mucegaiul, mizeria si toaletele i-au lasat „muti” si pe inspectorii OPC Maramures

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Casa de Cultura a fost inchisa temporar. Inspectorii Directiei de Sanatate Publica Maramures au decis ca in incinta Casei de Cultura sa nu se mai desfasoare niciun tip de activitate.

Actiunea angajatilor DSP Maramures vine dupa ce ZiarMM.ro a publicat, in data de 14 octombrie 2019, articolul “Casa de Cultura-Baia Mare: “Lacul lebedelor” se va tine in miros de mucegai, frig si wc-uri ioc, la 120 de lei biletul. Balerinii din Kiev vor avea un soc” plus alte articole care vizau balurile bobocilor, care urmau sa se desfasoare in sala de spectacole.

Urmatoarea zi, mai exact in 15 octombrie, angajatii OPC Maramures au batut la usa Casei de Cultura, fiind insotiti de un medic veterinar. Inspectorii au gasit foarte multe nereguli, articolul nostru adeverindu-se.

E de apreciat faptul ca seful OPC Maramures, Dacian Manoliu s-a autosesizat imediat si a considerat ca este imperios necesar controlul.

Miercuri, 16 octombrie, inspectorii DSP Maramures au fost si ei in control. In aceeasi zi Directia de Sanatate Publica a notificat Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ). Astfel, in urma documentului transmis, ISJ Maramures a trimis o circulara la toate unitatile de invatamant prin care le atragea atentia dascalilor sa fie extrem de atenti in ceea ce priveste locatiile in care sunt desfasurate anumite activitati extrascolare pentru a nu pune in pericol sanatatea elevilor.

Joi, 17 octombrie, Directia de Sanatate Publica Maramures a suspendat activitatea in imobil si a aplicat o amenda de 2.000 de lei.

De ce s-a dispus suspendarea

In acest context, Casa de Cultura din Baia Mare a fost inchisa temporar de catre inspectorii DSP Maramures.

Rares Pop, director DSP Maramures:S-a dispus suspendarea activitatii pentru intreaga Casa de Cultura a Sindicatelor. In urma controlului efectuat au fost constatate urmatoarele: lipsa documentelor sanitare de functionare, spatii improprii pentru desfasurarea de evenimente, pereti afectati si infiltrati de igrasie, mocheta degradata si mucegaita, scaune cu huse rupte si murdare, miros intepator de mucegai, grupuri sanitare cu faianta si pardoseala degradate, instalatiile sanitare defecte, lipsa de apa calda curenta, lipsa de materiale igienice individuale, microclimate necorespunzator. Nu s-a putut face dovada efectuarii operatiunilor de igienizare, dezinfectie si deratizare.”

Seful DSP Maramures a mai precizat ca redeschiderea se poate face numai cu acordul DSP Maramures.

Rares Pop: “Redeschiderea unitatii se va face numai cu acordul DSP Maramures dupa constatarea remedierii tuturor deficientelor semnalate de noi. Precizez faptul ca nu s-a suspendat activitatea doar pentru un anumit spatiu ci pentru intreaga cladire. Aceasta decizie a fost comunicata catre: Institutia Prefectului, Primaria Baia Mare, Protectia Consumatorului Maramures, Casa de Cultura a Sindicatelor si catre compartimentele noastre.”

In cazul in care nu se respecta dispozitia data de catre DSP Maramures, Casa de Cultura va fi inchisa complet.

Rares Pop: “Neaducerea la indeplinire a prezentei dispozitii atrage dupa sine raspunderea fata de organele judiciare si aplicarea inchiderii complete a Casei de Cultura a Sindicatelor din Baia Mare.”

Astazi, 18 octombrie, inspectorii OPC Maramures vor propune Autoritatii Regionale de Protectie a Consumatorului Cluj sa se inchida temporar cladirea si totodata sa se dispuna suspendarea activitatii.

Dacian Manoliu, sef Oficiul de Protectie a Consumatorului Maramures: “Voi propune oprirea temporara si implicit suspendarea activitatii. Neregulile constatate in incinta acestui imobil pun in pericol sanatatea consumatorilor. Ceea ce au gasit acolo inspectorii nostri este de nedescris. Nu putem accepta ca aceasta sala de spectacole sa mai fie functionala.”

Avand in vedere ca e in insolventa, ne indoim de faptul ca ar exista la ora actuala banii necesari pentru remedierea tuturor neregulilor descoperite atat de inspectorii DSP Maramures cat si de cei de la OPC Maramures.

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

2 Comments

  1. Natalia

    Multumim trustului de presa pentru implicare, pentru articolele publicate, precum si pentru autoritatile care s-au ”autosesizat”. Mi-a placut faptul ca aceste autoritati au reactionat imediat, desi aceste lucruri se puteau rezolva fara sesizari in presa, toata lumea stie in ce stadiu se afla atat Casa de Cltura a Sindicatelor cat si Casa Tineretului.
    FELICITARI trustului de presa !!!!!!!!!!!!!!!!!

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole