S-au facut nevazuti in padure insa au ramas fara marfa de contrabanda

PNL

Politistii de frontiera din cadrul ITPF Sighetu Marmatiei au descoperit mii de pachete cu tigari de contrabanda. Incidentele s-au petrecut pe raza localitatilor Bobeica si Halmeu.

Iulia Stan, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: “Un echipaj al politiei de frontiera a observat un grup de persoane, care transporta de la frontiera de stat spre localitatea Bobeica, din judetul Suceava, mai multe colete voluminoase. Imediat, colegii nostri au actionat, iar in momentul in care barbatii au observat echipajul politiei de frontiera au abandonat coletele si au fugit in padure. Deoarece acestia nu s-au supus somatiilor legale prin voce, au fost trase doua focuri de avertisment in plan vertical insa nici de aceasta data, cei in cauza nu s-au oprit. Imediat, au fost anuntate si autoritatile ucrainene despre caz in vederea cercetarii in comun a evenimentului de frontiera.”

La fata locului au fost descoperite noua colete, care contineau 12.300 pachete cu tigari de provenienta ucraineana. Marfa abandonata, in valoare de 143.910 lei, a fost confiscata, iar acum sunt efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si trecere frauduloasa a frontierei de stat.

Tigari de contrabanda si la Halmeu

In Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, pe sensul de intrare in tara, s-a prezentat un barbat, de cetatenie romana, in varsta de 30 de ani, conducand un autoturism marca Volkswagen, inmatriculat in Romania.

Iulia Stan, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: “Existand suspiciuni ca acesta transporta tigari, politistii de frontiera impreuna cu lucratorii vamali au efectuat un control amanuntit asupra vehiculului, fiind descoperita ascunsa, in vederea sustragerii de la controlul vamal, in roata de rezerva si in aripile autoturismului, cantitatea de 350 pachete cu tigari, de provenienta ucraineana.”

Barbatul a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 5.000 de lei, iar masina a fost indisponibilizata la sediul institutiei pana la plata amenzii.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1