S-au inmultit cazurile de piratare a conturilor de Skype in ultimele saptamani

skypeCazurile de piratare a conturile de Skype s-au inmultit de cateva saptamani, hackerii exploatand vechi baze de date obtinute ilegal de pe site-uri de vanzare la licitatie, relateaza miercuri Le Soir, informeaza AGERPRES.

Potrivit Microsoft, securitatea Skype nu a fost compromisa, hackerii exploatand in realitate vechi baze de date obtinute ilegal de pe site-uri de vanzare la licitatie. ‘Log in’-urile folosite pentru a pirata conturile ar fi legate de alte site-uri de internet piratate in cursul ultimilor ani, hackerii testand diferite combinatii pentru a se conecta la conturile victimelor.

Totusi, Le Soir scrie ca oamenii nu ar trebui sa-si faca griji pentru securitatea conturilor lor de Microsoft pentru ca hackerii ar folosi in realitate vechile date de autentificare ale utilizatorilor serviciului pentru a se conecta la conturile de Skype si a trimite mesaje sponsorizate tuturor contactelor. Deci nu se pune problema accesului la datele ID-ului de Microsoft, care le permite utilizatorilor de Microsoft sa aiba acces la contul lor de Outlook, la Xbox.com sau pe calculatoarele lor cu sistemele de operare Windows 8 sau Windows 10.

Microsoft are practic doua modalitati de autentificare pentru conectarea la contul de Skype: ID-ul de Microsoft, care este in prezent securizat printr-o metoda de autentificare in doua etape, si ‘log in’-ul pentru Skype, pe care majoritatea utilizatorilor serviciului nu l-au modificat probabil de ani de zile.

Totusi, chiar conturile pentru care ID-ul de Microsoft si ‘log in’-ul pentru Skype erau fuzionate ar fi expuse si chiar activand autentificarea in doua etape utilizatorii serviciului nu ar fi pe deplin protejati.

Pana acum, hackerii vietnamezi care ar fi la originea atacurilor s-au multumit doar sa trimita linkuri pentru motorul de cautare Baidu tuturor contactelor conturilor piratate, ceea ce inseamna ca nu va fi utilizat creditul pentru apeluri si nici datele persoanele ale utilizatorilor. Totusi, recomanda autorul articolului din Le Soir, ar fi bine ca fiecare posesor al unui astfel de cont sa recomande contactelor sale sa nu deschida linkurile trimise de pe propriul cont daca remarca pe acesta o activitate suspecta.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1