S-au pregatit elicoptere pentru a ajuta salvatorii, dar conditiile meteo nu au permis decolarea

home camp2
home camp2
home camp2

Ministerul Apararii Nationale precizeaza in cazul accidentului aviatic de la Cluj ca pregatise doua elicoptere IAR 330 M echipate cu chit MEDEVAC de la Campia Turzii si Gearmata pentru plecarea in misiune, insa, din cauza conditiilor meteo nefavorabile, elicopterele nu au putut desfasura misiunea, conform Agerpres.

“Ministerul Apararii Nationale a urmat procedurile conform legislatiei si regulamentelor in vigoare. Astfel, s-a dispus pregatirea elicopterelor IAR 330 M echipate cu chit MEDEVAC de la Campia Turzii si Gearmata pentru plecarea in misiune. Din cauza conditiilor meteo nefavorabile, ceata densa si conditii de givraj, conform cartii tehnice, elicopterele nu au putut desfasura misiunea. Executarea unei misiuni in conditii meteo nefavorabile pune in pericol securitatea personalului si a aeronavei. Avand in vedere ca zona de cercetare se desfasura pe o raza destul de mare, ministrul apararii nationale a dispus ca un detasament din cadrul Batalionului 317 Cercetare de la Cluj sa se alature fortelor de cautare-salvare ale celorlalte institutii implicate”, informeaza MApN intr-un comunicat.

Totodata, ministrul apararii nationale a dispus pregatirea aeronavei de tip C-27 J Spartan echipata MEDEVAC pentru a transporta victimele accidentului de la Cluj la Bucuresti.

“MApN, prin Centrul National Militar de Comanda-Nucleu (structura care asigura functiile de Centru Operativ in situatii de urgenta), a colaborat si colaboreaza permanent cu toate centrele operative ale institutiilor publice centrale si locale care actioneaza in astfel de situatii”, se arata in comunicat.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *