S-au speriat si au renuntat la concursul trucat. Radu Ardelean ramane fara jobul visat

Epopeea angajarii consilierului local baimarean Radu Ardelean la Vital a luat sfarsit. Concursul pentru postul de sef Birou Relatii Publice a fost amanat, ne-au confirmat surse din Primaria Baia Mare. La fel s-a intamplat si cu cel pentru sef Birou IT. Cu toate ca postul a fost pregatit din timp (Radu Ardelean anuntand public, inca de acum cateva luni, ca va fi angajat la Vital), mediatizarea subiectului a facut ca lucrurile sa se schimbe radical.

ZiarMM a aratat ca Radu Ardelean nu indeplineste mai multe dintre criteriile impuse la inscrierea in concurs. Astfel, angajarea lui Ardelean la Vital ar fi incalcat legea, iar comisia de evaluare ar fi avut de dat explicatii chiar de natura penala. Pentru ca postul respectiv a fost creat pe criterii politice, de catre factorii decidenti din Primaria Baia Mare. Iar cine isi imagineaza ca altcineva in afara de primarul Catalin Chereches ar fi impus angajarea lui Ardelean la Vital are grave probleme de perceptie a realitatii.

Astfel ca, in urma expunerii publice a crearii unui post pentru Ardelean, liderul Coalitiei Baia Mare in Consiliul Local, alesii baimareni au primit un mail, in care erau atentionati cu privire la traficul de influenta existent in acest caz, cerandu-li-se sa sesizeze organele judiciare. Nu a mai fost nevoie, pentru ca s-a luat decizia amanarii concursului, la pachet cu cel pentru sef Birou IT. Au fost puse ambele, sa nu bata la ochi, probabil.

Insa amanarea nu il ajuta cu nimic pe Ardelean, daca inca mai viseaza la jobul de la Vital. Pentru ca nu indeplineste criteriile.

In primul rand, studiile. Sunt obtinute in strainatate si ele trebuie echivalate, pentru a fi recunoscute in Romania.

In al doilea rand, experienta. Radu Ardelean a fost angajat la BDM Grup Invest in cadrul Biroului Relatii Internationale, avand responsabilitati legate de vanzari in strainatate. Or pentru postul de la Vital se cere experienta in domeniul relatiilor publice si comunicarii, ceea ce este cu totul altceva.

In alt treilea rand, durata experientei acumulate. Radu Ardelean nu a fost angajat cu norma intreaga la BDM Grup Invest, fapt care reiese din declaratia sa de avere, unde apare ca avand un salariu anual de aproximativ 8 mii lei, adica putin peste 650 lei lunar (in conditiile in care salariul minim depaseste 1.000 lei). De altfel, nici nu putea avea norma intreaga, el incasand o pensie de invaliditate. Astfel ca, pentru Ardelean nu sunt suficienti cinci ani lucrati, asa cum apare in conditiile de concurs, ci mai mult, pentru ca trebuie acoperita norma intreaga.

Acestea sunt considerentele pentru care cineva mai putin dornic sa intre in sfera penalului a dorit sa faca uitata povestea angajarii lui Radu Ardelean ca si purtator de vorbe la Vital. Cel mai probabil, dupa un timp, Ardelean va veni din nou cu pretentii si va solicita un nou post. Pe care, la o institutie publica, nu il va putea ocupa cu concurs, pentru ca nu indeplineste criteriile de baza. Cel putin nu cu CV-ul actual.

Ciprian DRAGOS

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *