Sah mat! Prins cu minciuna, in direct. Consilierul Florin Cret l-a inchis pe Pinocchio

Reclame home 1
Reclame home 1

Primarul Catalin Chereches, prins cu minciuna, in plenul Consiliului Local. Intrebat fiind, in legatura cu bugetul total al Sarbatorii Castanelor din acest an, edilul i-a raspuns consilierului PMP Florin Cret ca suma finala se ridica la 2,2 milioane lei. Lucru fals, intrucat cu cateva minute inainte, alesii baimareni votasera suplimentarea bugetului cu inca 200 mii lei. Astfel ca, la suma de 2,2 milioane lei, aprobata in luna iulie, s-au adaugat banii votati la ultima sedinta, astfel ca totalul a devenit 2,4 milioane lei. Catalin Chereches stia foarte bine lucrul acesta, insa a preferat sa minta, inducand ideea ca pentru Sarbatoarea Castanelor suma este mai mica decat cea prezentata de noi, pe ZiarMM.

Florin Cret a repetat intrebarea de cateva ori, primind acelasi raspuns. In final, vizibil iritat, Catalin Chereches a admis ca a fost prins cu date false, insa a gasit de cuviinta sa il ironizeze pe consilierul PMP, precum si pe ziaristii prezenti in sala, fata de care a afirmat ca nu au diplome de studii. Nimeni nu a inteles ce legatura exista intre diplomele jurnalistilor baimareni si intrebarea adresata de Florin Cret.

De altfel, pe langa evidenta minciuna a primarului, acesta a omis sa precizeze faptul ca si Consiliul Judetean are un aport la desfasurarea evenimentului, contribuind cu spectacolele de folclor. Care si acelea presupun costuri, insa ele vor fi acoperite de la judet si nu din bugetul Baii Mari. Chiar daca nu este vorba de o suma de bani virata in contul Municipiului, tot o cheltuiala este (minim 100 mii lei), pentru ca artistii vor trebui platiti. Numai ca primarul Catalin Chereches nu a precizat lucrul acesta, evitand sa aduca in discutie latura de folclor asigurata de Consiliul Judetean. De ce? Simplu. Pentru ca anul acesta au fost alocate cele mai mari sume de bani din istoria orasului pentru sarbatoarea din septembrie, dar bugetul tot insuficient a fost.

Redam mai jos, dialogul dintre Cret si Chereches.

Florin Cret: Care este bugetul total al Sarbatorii? Cu astia 200 mii, cu ce mai avem.
Catalin Chereches: (intervine rapid, peste Cret) Dua milioane, doua sute mii lei. Din astia scadem sponsorizarile, respectiv inchirierile.

Florin Cret: Avem sponsori care sa acopere o parte din cheltuieli?
Catalin Chereches: Avem sponsori care acopera 150 mii euro. Asta inseamna 700 mii lei.

Florin Cret: Deci, bugetul total este de doua milioane, doua sute mii lei? Cu totul.
Catalin Chereches: Da.

Dupa 15 minute, Florin Cret revine.

Florin Cret: O observatie. Bugetul nu este de 2,2 milioane, ci este de 2,4 milioane lei.
Catalin Chereches: Bugetul este de 2,2 milioane, pana in momentul in care ati votat. Ati pus o intrebare. Eu nu functionez dupa observatiile pe care mi le fac unii lucratori in presa. Ci dupa lucruri scrise si votate. Cand m-ati intrebat, bugetul era de 2,2 milioane lei. Cand hotararea va fi… isi va urma toti pasii…

Florin Cret: Presa stie, despre ce vorbim aici?
Catalin Chereches: Nu stiu cine e presa.

Florin Cret: E in sala.
Catalin Chereches: Nu le-am vazut legitimatiile. Nu stiu ce studii au.

Florin Cret: Intrebarea mea a fost DUPA ce s-au votat cei 200 mii lei.
Catalin Chereches: Si dv ma contraziceti?
Florin Cret: Acum, dupa ce am votat cei 200 mii, e un buget de 2,4 milioane lei.
Catalin Chereches: Dupa ce prefectul va valida. Trebuie sa… E mai complicat cu scoala. E mai greu cu camerele de la Gyor.

Ciprian DRAGOS

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole