Salariatii de la DGSAPC Maramures vor picheta Prefectura

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Salariatii din cadrul DGSAPC Maramures vor picheta Prefectura Maramures in luna octombrie 2018. Acestia vor avea sprijinul colegilor din Cartel ALFA Maramures. Protestul nu este facut ca un semn de nemultumire fata de autoritatile judetene ci fata de Guvern.

Un asistent maternal primeste lunar 600 de lei/luna pentru copilul pe care il are in grija. Din acesti bani, asistentul trebuie sa-i asigure copilului hrana, hainele, rechizitele scolare si transportul pana la scoala (dupa caz). In multe situatii, asistentii maternali au achitat din propriile buzunare, consultatiile si lucrarile la stomatolog, interventii chirurgicale, consulturi oftalmologice, dar si alte cheltuieli care au aparut din varii motive.

Astfel, in aceasta dimineata, 24 septembrie 2018, la sediul Cartel Alfa a avut loc o intalnire intre conducerea sindicatului si asistentii maternali unde s-a discutat despre toate aceste aspecte. In urma intalnirii s-a decis sa se picheteze Prefectura Maramures.

Florin Hosu, presedinte Cartel ALFA, Maramures: “Tragem un semnal de alarma pentru cei care ne conduc de la Bucuresti. Statul baga mana in buzunarul asistentului maternal. Din 600 de lei nu poti sa platesti tot: hrana, rechizite, haine, abonamentul la transportul in comun, utilitati, ochelari, stomatolog si altele. Deci nu-si baga statul mana in buzunarul asistentului maternal? Avem un motiv sa iesim in strada. Nu pentru Consiliul Judetean sau Directia de Protectie a Copilului ci pentru Guvernul Romaniei. Acesti bani sunt insuficienti raportat la preturile care sunt acum. Deci pana la data de 15 octombrie vom picheta Prefectura Maramures, nu mai tarziu de aceasta data. Urmeaza sa stabilim ziua.”

In ziua pichetarii, conform protocolului, Florin Hosu va inmana prefectului, care este reprezentantul Guvernului in teritoriu, o adresa in care va prezenta, in detaliu, problemele din sistem.

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole