Salariile asistentilor personali din Maramures, in asteptarea majorarilor

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Promisiuni neonorate. Asistentii personali din Maramures inca asteapta sa primeasca majorarile salariale de care pot beneficia in baza legii 250 din 2016. Tocmai aceasta situatie a aplicarii Legii nr. 250/2016 a fost prezentata in cadrul sedintei privind dialogul social din 23 februarie de Florin Hossu, presedintele Cartel Alfa Maramures. Acesta a spus ca legea nu este aplicata de toate primariile, iar cei ce au de suferit sunt asistentii personali, ale caror salarii ar trebui majorate. Florin Hossu a solicitat Institutiei Prefectului sa actioneze in contencios administrativ primariile care nu aplica legea si a declarat ca pe viitor are intentia de a le face tuturor acestor primari plangere penala pentru abuz in serviciu.

In opinia liderului sindical, nemultumirile privind aplicarea legii sunt legate de faptul ca un asistent personal are acum salariul egal cu al unei persoane cu pregatire superioara angajate intr-o primarie. O facilitate in aplicarea prevederilor Legii 2050/2016 ar fi Ordonanta de urgenta 2/2017, cu aplicabilitate de la 1 februarie, care prevede ca salariile asistentilor personali sa fie platite integral cu fonduri de la Ministerul Finantelor, fara sa mai fie necesara cofinantare din partea primariilor.

Subprefectul Gavris Ardelean a precizat ca o posibila cauza pentru intarzierea majorarii salariilor asistentilor personali ar fi neaprobarea, pana la aceasta ora, a bugetelor locale. In acest caz, este obligatoriu ca, incepand cu luna martie, odata cu aprobarea bugetelor locale, sumele sa fie platite retroactiv.

Ziarmm

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2