Salariile bugetarilor din judet, in atentia USR Maramures. Ce au descoperit

PNL

USR Maramures a trimis in ultimele doua saptamani peste 130 de solicitari si adrese la toate cele 76 de UAT-uri din judet, precum si institutiilor aflate in subordinea Consiliului Judetean si Prefecturii Maramures.

Solicitarile au ca subiect articolul 33 din Legea 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice.

“Prin acestea am dorit sa atragem atentia asupra existentei unui articol de lege care prevede transparenta veniturilor salariale. Concret, de doua ori pe an, institutiile publice sunt obligate de lege sa publice – atat la sediu, cat si pe site-ul propriu – veniturile salariale. Data la care aceste venituri trebuiau sa fie publicate a fost 30 septembrie.

Din primele tabele cu salarii lecturate, ne ies in evidenta salariile primarului Baii Mari, Catalin Chereches – 16.000 lei pe luna, presedintelui CJ, Gabriel Zetea – 13.000 pe luna, si salariile domnului Rob si al lui Dancus, de 11.600 lei pe luna.

De asemenea, la Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului exista o crasa discrepanta intre salariile asistentilor maternali si a soferilor angajati la aceasta institutie. Asistentii maternali beneficiaza de un salariu de baza de 1.750 de lei pe luna, iar soferii au un salariu de peste 3.000 de lei pe luna.

In plus, la Spitalul de Pneumoftiziologie Dr. Nicolae Rusdea Baia Mare (TBC), doamna manager Gabriela Hofer beneficiaza, pe langa un salariu de 6.500 lei pe luna, si pe 6.500 de lei ca spor pentru conditii deosebit de periculoase, pe langa un salariu de 6.500 de lei pe luna si 6.500 de lei ca spor pentru conditii deosebit de periculoase si 975 de lei spor de conditii periculoase, deci un total de aproape 14.000 lei pe luna”, spun reprezentantii USR Maramures.

ZiarMM

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1