Salariile din invatamant cresc cu 15% de la 1 decembrie

home camp2
home camp2
home camp2

profesor catedra tabla sala de clasa scoalaTot personalul din invatamant va beneficia de o crestere salariala de 15% de la 1 decembrie, pe langa cele primite in acest an, astfel ca pe 2015 majorarile din acest sector ajung in medie la 26,7%, a anuntat, luni, la Palatul Victoria, ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, dupa negocieri cu sindicatele de resort.

“Exista sustinere pentru Educatie la nivelul Guvernului, al premierului, al Ministerului de Finante si al Ministerului Muncii. In acest sens, a fost acceptata solicitarea ca in Educatie — dupa ce s-au acordat cresterile salariale de 10% pentru personalul didactic si didactic auxiliar de 5% in martie, 5% in septembrie, dupa ce s-au acordat 12% pentru personalul nedidactic in luna august — sa se mai acorde in acest an, incepand cu 1 decembrie, o crestere de 15% pentru tot personalul din invatamant, didactic, didactic auxiliar si nedidactic”, a precizat ministrul Educatiei.

Cimpeanu a adaugat ca efortul bugetar pentru aplicarea acestei majorari salariale este de 1,7 miliarde de lei.

“Este vorba de 221.000 personal didactic si didactic auxiliar, la care se adauga 53.000 personal nedidactic in invatamantul preuniversitar, la care se adauga 30.000 de persoane din invatamantul universitar, 23.000 de persoane personal didactic si 7.000 de persoane angajate ca nedidactic. In total, 304.000 de persoane vor beneficia de aceste cresteri salariale de 15%, peste cele deja acordate de 10%, respectiv 12% in anul 2015. Practic, din acordul semnat anul trecut cu Guvernul Romaniei de catre sindicate s-au acordat in 2015 cresterile salariale de 10% prevazute initial pentru 2016, la care s-au adaugat inca 5% peste cele 10%, conform solicitarii sindicatelor”, a mai precizat ministrul Educatiei.

Aceste cresteri salariale vor fi acordate prin ordonanta de urgenta, care va fi promovata in luna octombrie, dar se discuta separat si despre Legea salarizarii in sectorul bugetar, in care eventualele cresteri salariale sunt separate de cele aprobate pana acum.

“Legea salarizarii unitare in sectorul bugetar contine si numele de unitar. Deci, vor fi cresteri salariale la fel ca pentru toti ceilalti bugetari si in Sanatate, si in Educatie, independent de aceste cresteri”, a completat el.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *