Salonul International CES: Pentru copii, tablete si smartphone-uri sub control parental

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Producatorii de electronice rivalizeaza la salonul din Las Vegas pentru a-i convinge pe parinti de utilitatea noilor tablete si smartphone-uri special concepute pentru copii, dispozitive care permit un mai bun control parental al modului in care sunt utilizate, relateaza AFP citata de Agerpres.

Studioul hollywoodian DreamWorks a prezentat la salonul International CES DreamTab o tableta special destinata copiilor, realizata in parteneriat cu producatorul californian Fuhu, care va fi la concurenta cu tabletele producatorului francez Kurio, prezent si el la Las Vegas.

Fuhu a produs deja o tableta pentru copii, numita Nabi, si, in cadrul parteneriatului cu DreamWorks, colaboreaza cu animatorii din spatele personajelor ‘Shrek’ sau ‘Kung Fu Panda’. DreamTab le va oferi copiilor sansa sa invete sa deseneze personajele favorite si va respecta regulile impuse de legea pentru protejarea intimitatii copiilor pe internet, o lege americana ce limiteaza colectarea de date privind copiii care utilizeaza aceste tablete.

Tableta ar urma sa fie pusa in vanzare in cursul anului si va folosi sistemul de operare Android – cu o serie de modificari implementate de Fuhu. Utilizatorii sai vor avea acces la un magazin de aplicatii pentru copii si parintii.

Ca in cazul DreamTab, tabletele Kurio permit sa se instituie controlul parental. ‘Puteti alege orice aplicatie si sa limitati utilizarea sa’, a afirmat un purtator de cuvant al grupului, Eric Levin.

Kurio a lansat de asemenea un smartphone care functioneaza cu aceleasi tehnologii, intre care un sistem ce le permite parintilor sa stie cand copiii lor ies dintr-un program stabilit inainte. Acest aparat va fi vandut – deblocat- la pretul de 100 de dolari in SUA.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole