Salvamont Maramures, acreditat sa desfasoare activitati de prevenire a accidentelor montane si de salvare in munti

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Serviciul Public Judetean Salvamont Maramures a obtinut in 30 octombrie 2019 acreditarea necesara desfasurarii activitatilor de prevenire a accidentelor montane si de salvare in munti. Certificatul de acreditare atesta respectarea cadrului legal al HG. 77/2003 privind instituirea unor masuri pentru prevenirea accidentelor montane si organizarea de activitati de salvare in munti, precum si a Normei tehnice nr.1/2014, avand o valabilitate de 5 ani.

Pentru obtinerea acestei acreditari, institutia a trebuit sa faca dovada pregatirii profesionale a salvatorilor montani si a detinerii de echipamente speciale pentru desfasurarea activitatii de salvare montana. Totodata, a mai fost verificata si conformitatea procedurala a patrimoniului si a gestiunii, intreaga activitate a serviciului trebuind sa corespunda unei sfere complet legale.

Instituirea Serviciului Public Judetean Salvamont Maramures a fost decisa de catre alesii judeteni in cadrul sedintei ordinare a Consiliului Judetean Maramures din luna octombrie a anului 2018. Infiintarea acestui serviciu a facut posibila atestarea a cinci formatii de salvatori montani, conform metodologiei de acreditare si certificare a capacitatii operative de interventie.

Conducerea administratiei judetene a subliniat mereu necesitatea instituirii unui serviciu care sa asigure siguranta maramuresenilor iubitori de munte.

„Instituirea Serviciului Public Judetean Salvamont Maramures a reprezentat o reala necesitate. Odata cu obtinerea acreditarii, cinci formatii de salvatori montani se vor afla in slujba maramuresenilor, efectuand activitati de prevenire a accidentelor si de salvare in munti, conform bunelor practici prezente la nivel national.”, a aratat seful Consiliului Judetean Maramures.

Managerul-interimar al Salvamont Maramures, Dan Benga, a aratat ca acreditarea serviciului constituie o incununare a eforturilor de a pune bazele unei institutii performante, pregatita sa raspunda cu profesionalism oricarei provocari.

„Este un moment de mandrie pentru Salvamont Maramures si, totodata, o confirmare a faptului ca ne desfasuram activitatea cu respectarea celor mai inalte standarde in domeniu.”, a declarat Dan Benga, manager-interimar al Serviciului Public Judetean Salvamont Maramures.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2