UPDATE – Salvamontisti in alerta: Un motociclist ceh a cazut intr-o prapastie, in Maramures. A fost solicitat si un elicopter (FOTO)

UPDATE – Salvamont Maramures: “Salvamontistii ajunsi la victima i-au acordat primul ajutor si pregatesc turistul cazut in vederea extractiei lui. Aceasta are traumatisme multiple la nivel cranian si toracal, dar este stabili in acest moment.

Turistul a fost pregatit pentru a fi extras din rapa si dupa ce s-a verificat fiecare bucata atat din perimetrul unde se afla cazut turistul ceh, cat si traseul pe care va urma extractia, salvamontistii vor incepe elevarea lui”.

In cursul serii de duminica, 27 octombrie, un motociclist ceh, in urma parcurgerii unui traseu off road, a cazut intr-o prapastie aproximativ 60 metri si a suferit grave leziuni la cap (conform informatiilor primite de la unul din colegii lui), anunta Salvamont Maramures.

“Au fost trimise echipele de prim raspuns ale Salvamont Maramures iar la actiune participa toate celelalte agentii. A fost solicitat si elicopterul care a ajuns in zona mentionata si identificata datorita coordonatelor gps primite si a debarcat echipajul medical dupa care datorita intunericului a trebuit sa paraseasca zona. La fata locului se deplaseaza vanatori avand in vedere ca sunt animale salbatice in zona.

Echipele Salvamont au ajuns in zona accidentului si au facut jonctiunea cu echipajul medical adus la fata locului cu elicopterul SMURD”, spun cei de la Salvamont Maramures, intr-o postare pe Facebook.

Salvamontistii au confirmat ca e vorba de un grup de turisti din Cehia cu atv-uri si nu cu motociclete, iar cel cazut in prapastie se pare ca nu avea casca.

“Salvamontistii se pregatesc pentru a cobora la accidentat, operatiunea necesitand o pregatire speciala din cauza conditiilor extrem de dificile din zona”, se mai precizeaza in postare.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1