UPDATE: Salvamontistii maramureseni cauta doua turiste din Ucraina, ratacite in zona Pietrosul Rodnei (VIDEO)

UPDATE – Cele doua turiste au fost gasite. Iata ce spune Oana Gonczi, purtatorul de cuvant al ISU Maramures: “In cursul zilei de ieri, in urma unui apel la numarul unic de urgenta 112, 9 pompieri cu 1 auto, 9 jandarmi montani cu 2 auto, 16 salvamontisti cu 3 auto, 2 politisti de frontiera si 2 padurari au actionat pentru cautarea a doua turiste de origine ucraineana ratacite in Parcul Muntii Rodnei.

In sprijinul eforturilor depuse de fortele din teren, misiunea de cautare a fost sprijinita si de un elicopter al Inspectoratului General de Aviatie, dotat cu camera de termoviziune, care a efectuat survolarea zonei. Actiunea s-a desfasurat si pe timpul noptii si a fost una extrem de dificila tinand cont de suprafata mare si de specificul acesteia.

Dupa cautari sustinute, cele doua turiste, in varsta de 60 de ani si 45 de ani, au fost gasite langa statia meteo din Pietrosul Rodnei. Persoanele au fost evaluate, iar starea acestora nu prezinta probleme medicale”.

Luni, 5 august, in jurul orei 00.00, Salvamont Maramures a anuntat ca a demarat actiunea de cautare a doua turiste din Ucraina care s-au ratacit in zona Pietrosul Rodnei.

16 salvatori montani de la SPJ Salvamont Maramures au plecat noaptea trecuta in cautarea celor doua, dupa care a fost chemat un elicopter ce a survolat zona.

Din cauza plafonului de nori foarte jos s-a decis reluarea survolului in jurul orei 04.30 – 04.45.

Se anunta o actiune extrem de dificila avand in vedere zona mare de cautare.

Informatii furnizate de Salvamont Maramures.

Vlad HERMAN

Video: Salvamont Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1