Salvini: Prezenta terorista in ambarcatiunile cu migranti a devenit o certitudine

PNL

Haosul din Libia creat in urma ofensivei fortelor conduse de maresalul Khalifa Haftara a sporit riscul prezentei teroriste pe ambarcatiunile cu migranti care se indreapta spre Italia, a avertizat miercuri ministrul de interne italian Matteo Salvini, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

”Infiltrarea terorismului islamic nu mai este un risc, a devenit o certitudine: de aceea, este datoria mea sa reiterez ca pe coastele italiene nu va fi permisa nicio debarcare”, a spus Salvini intr-un interviu acordat miercuri postului public de radio italian.

Lider al partidului Liga, Matteo Salvini a refuzat sa precizeze daca pozitia Romei s-ar putea schimba in cazul unui razboi in toata regula in Libia, in urma spiralei de violente care a cuprins tara nord-africana dupa inlaturarea de la putere a dictatorului Muammar Ghaddafi, in 2011.

In 2017, Italia a incheiat un acord, validat de Uniunea Europeana, cu autoritatile libiene privind instruirea si echiparea garzilor de coasta libiene. O intelegere mai controversata cu militiile libiene a permis incepand din iulie 2017 o scadere drastica a plecarilor migrantilor catre Europa.

Sosirea la putere a lui Matteo Salvini in iunie 2018 si refuzul sau de a permite debarcarea in Italia a migrantilor salvati in largul Libiei a redus si mai mult afluxul de migranti: 30.000 de sosiri pe coastele italiene intre ianuarie si jumatatea lunii aprilie 2017, 7.500 in aceeasi perioada din 2018 si doar 625 in acest an.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2