Samoa a devenit prima tara care a intrat in 2018

home camp2
home camp2
home camp2

Petrecerea de Anul Nou a inceput in mod oficial in Samoa, Tonga, Insula Craciunului si Kiribati, primele zone din lume care au intrat deja in anul 2018., conform The Telegraph, informeaza AGERPRES.

Ultimele regiuni care vor intra in noul an sunt insulele americane Baker Island, Howland Island si Samoa de Est (cea din urma va intra in 2018 la ora 11:00 GMT (13:00 ora Romaniei) pe 1 ianuarie.

Astfel, unul dintre cele mai interesante lucruri pe care le pot face turistii aflati de Anul Nou in Samoa, este sa ia avionul spre Samoa de Est, aflata la o ora distanta si sa sarbatoreasca de doua ori Revelionul.

Turistii si localnicii sarbatoresc Anul Nou in Samoa cu focuri de artificii, muzica, dansuri si jonglerii traditionale.

Autoritatile de la Apia au decis in 2011 sa treaca din partea de est a liniei internationale de schimbare a datei, in partea de vest, devenind astfel prima tara care primeste noul an, in timp ce insula vecina Samoa de Est, a ramas in partea de est a liniei internationale de schimbare a datei si este ultimul teritoriu care intra in noul an.

Linia internationala a datei este un semicerc imaginar care uneste Polul Nord cu Polul Sud, strabatand Oceanul Pacific si care reprezinta fusul orar corespunzator meridianului de 180 de grade.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *