Samsung isi reorganizeaza activitatea

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Samsung-logoActionarii Samsung C&T Corp au aprobat oferta de preluare din partea companiei holding Cheil Industries, in valoare de opt miliarde de dolari, transmite Reuters citata de Agerpres.

Samsung — cel mai mare producator mondial de telefoane mobile si televizoare — a anuntat in mai ca doua din companiile sale cheie vor fuziona. Compania holding Cheil Industries va achizitiona Samsung C&T Corp, oferind 0,35 actiuni noi Cheil pentru fiecare titlu Samsung C&T. Tranzactia va fi finalizata pana la 1 septembrie si necesita aprobarea actionarilor. Entitatea combinata se va numi Samsung C&T. Cheil Industries a devenit un specialist avansat in domeniile modei, al statiunilor si al constructiilor, in timp ce C&T are drept obiectiv dezvoltarea afacerilor.

Vineri, la Bursa de la Seul, actiunile C&T si Cheil inregistrau un declin de 7,9% si, respectiv, 5,2%.

Analistii sustin ca scopul tranzactiei este ca Lee Jae-yong, fiul presedintelui Samsung Electronics, Lee Kun-hee, sa obtina un control mai strans al conglomeratului sud-coreean.

In varsta de 73 de ani, Lee Kun-hee este spitalizat de peste un an, dupa ce a suferit o criza de inima, in mai 2014.

Lee Jae-yong, care este vicepresedintele Samsung Electronics, va detine 16,5% din Samsung C&T si va fi cel mai mare actionar.

Participatia directa detinuta de familia Lee in entitatea combinata va ajunge la 30,4%. Companiile afiliate Samsung vor detine inca 8,8% astfel incat familia va controla aproape 40% in C&T.

In prezent, Samsung incearca sa-si revina dupa un an 2014 dezamagitor, cand profitul sau a coborat la cel mai redus nivel din ultimii trei ani, pe fondul scaderii castigurilor realizate din vanzarea de smartphone-uri. Recent, grupul sud-coreean a anuntat ca se asteapta la o scadere de 4% a profitului sau operational inregistrat in trimestrul al doilea al acestui an, in conditiile in care vanzarile inregistrate de cel mai nou smartphone al sau, Galaxy S6, nu s-au ridicat la inaltimea asteptarilor.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2