San Francisco, primul oras din SUA care interzice vanzarea tigarilor electronice

Reclame home 1
Reclame home 1

San Francisco a devenit primul oras din Statele Unite care interzice vanzarea tigarilor electronice, pana cand efectele acestora asupra sanatatii consumatorilor vor fi clare, informeaza BBC, titrat de Agerpres.

Oficialii au votat marti interzicerea comercializarii tigarilor electronice in magazine si a livrarilor acestora la adrese din oras de catre magazinele online. Orasul californian este sediul companiei JUUL Labs, cel mai popular producator de tigari electronice din SUA. Potrivit companiei, aceasta masura ii va impinge pe fumatori inapoi spre tigarile clasice si va duce la crearea „unei piete negre infloritoare”.

Primarul din San Francisco, London Breed, are la dispozitie 10 zile pentru a semna proiectul si a dat asigurari ca il va parafa. Legea va intra in vigoare la 7 luni dupa data semnarii, insa au aparut informatii, potrivit carora firmele ar putea ataca legea in justitie. Activistii anti-vaping sustin ca firmele vizeaza in mod intentionat persoanele tinere, oferindu-le produse cu arome. Criticii sustin ca este nevoie, nu doar de un studiu mai stiintific asupra impactului tigarilor electronice asupra sanatatii, ci si ca utilizarea lor i-ar putea incuraja pe tineri sa treaca la tigarile traditionale.

La inceputul acestui an, Administratia Americana pentru Alimente si Medicamente (FDA), organismul care reglementeaza acest domeniu, a dat publicitatii un ghid care impune companiilor care produc tigari electronice ca pana in 2021 sa isi evalueze produsele. Un termen limita a fost stabilit initial pentru august 2018, insa FDA a declarat ulterior ca este nevoie de mai mult timp pentru aceasta evaluare.

Potrivit Centrelor pentru Prevenirea si Controlul Bolilor din SUA (CDC), numarul adolescentilor americani care au recunoscut ca utilizeaza produse cu nicotina a crescut cu circa 36% anul trecut, un fapt atribuit unei cresteri a utilizarii tigarilor electronice. Sub auspiciile legii federale, varsta minima pentru a cumpara produse din tutun este de 18 ani, insa in California si in alte state, aceasta a fost stabilita la 21 de ani.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole