SĂNĂTATE – Tratamentele pentru pacienții cu hepatita C vor fi asigurate fără întrerupere

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Tratamentele pentru pacienții cu hepatita C vor fi asigurate fără întrerupere. O spune Casa Națională de Asigurări de Sănătate, care va prelungi valabilitatea contractelor cost-volum-rezultat în baza cărora pacienții cu hepatită C beneficiază de tratamente fără interferon până la 30 iunie 2021.

„Până la data respectivă, CNAS va face toate demersurile necesare pentru încheierea unor noi contracte cost-volum-rezultat, care vor asigura continuitatea accesului pacienților cu hepatită C la tratamentele fără interferon. În cadrul misiunii CNAS de a asigura acces la tratamentele necesare pentru toți pacienții, este important  să asigurăm continuitatea tratamentelor pentru pacienții cu hepatită C, o infecție virală care, netratată, poate cauza complicații  ce pun viața pacienților în pericol”, a declarat Adrian Gheorghe, președintele CNAS.

Maramureșenii trebuie să știe că tratamentele fără interferon pentru pacienții cu hepatită C au fost prescrise și decontate în sistemul asigurărilor sociale de sănătate începând cu anul 2015 și au dat posibilitatea tratării cu succes a unui număr mare de bolnavi cu grade diferite de fibroză și comorbidități.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2