septembrie 23, 2021

Sanctiuni americane: Rusia promite un “raspuns dur”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Rusia a promis vineri un “raspuns dur” la noile sanctiuni americaneadoptate impotriva unor oameni de afaceri, entitati si oficiali cu rang inalt rusi, transmite AFP, informeaza AGERPRES.

“Nu vom lasa atacul actual sau orice nou atac antirus fara un raspuns dur”, a declarat ministerul rus de externe intr-un comunicat.

“Pentru ca nu a obtinut niciun rezultat cu cele 50 de serii de sanctiuni precedente, Washingtonul continua sa sperie cu refuzul vizelor SUA, ameninta afacerile rusesti cu blocarea activelor si bunurilor, dar uita ca rechizitionarea proprietatii private si a banilor altora se numeste furt”, a adaugat diplomatia rusa.

Potrivit Moscovei, sanctiunile americane fac ca Statele Unite sa intre in categoria tarilor “inamice ale economiei de piata si concurentei libere si cinstite“, deoarece “utilizeaza metode administrative pentru a elimina concurenti pe pietele straine“.

“Nicio presiune nu va face sa devieze Rusia de la drumul pe care si l-a ales. Ea nu va face decat sa demonstreze incapacitatea Statelor Unite de a-si atinge telurile si sa consolideze societatea rusa”, a mai afirmat diplomatia de la Moscova.

“Sfatuim Washingtonul sa se debaraseze cat mai repede de iluzia ca este posibil sa discute cu noi folosind limbajul sanctiunilor”, a adaugat ministerul rus.

Noile sanctiuni americane vizeaza 38 de persoane si entitati care li se adauga celor 24 deja vizate la jumatatea lui martie ca raspuns la ingerinta electorala si mai multe atacuri cibernetice de care este acuzata Rusia.

Printre persoanele tintite figureaza sapte “oligarhi”, prezentati ca apropiati ai Kremlinului, 12 companii pe care acestia le detin sau controleaza, precum si oficiali rusi cu rang inalt si societatea rusa pentru exportul de armament, Rosoboronexport.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2