Sange pe pereti

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

O, nu, nu va speriati! Nu e decat un derivat al expresiei stramosilor nostri romani ”paine si circ” (panem et circenses), precum si o caracteristica a dorintelor romanilor inaintea unei ”mari confruntari” politice precum alegerile generale locale si parlamentare. Da, romanii vor sange pe pereti, vor sa cada capete, vor sa vada personajele pe care (pe buna dreptate) le detesta, zvarcolindu-se in chinuri, vor razbunare, care va sa zica!

Din punct de vedere mediatic puterea si opozitia incepe sa ascuta sabiile, iar opozitia pare sa fie pe un trend ascendent. In acelasi timp un nou partid, acela al lui Dan Diaconescu (senzational, in direct) pare sa adune in optiunile de vot ale unui numar destul de important de cetateni care nu mai cred in capacitatea partidelor care au condus pe rand tara dupa 1990. De surprize ne putem astepta, insa, atat din partea PRM cat si din partea PNGCD.

In aceasta situatie, principalul partid de guvernare are destul de putine variante de a forma pe viitor un guvern chiar si de coalitie. Singura speranta pentru acestia ar fi destructurarea opozitiei, iar arma pe care o au la indemana este efectul mediatic pe care il constituie dosarele instrumentate de DNA actualilor membri ai opozitiei. Dar, se pare ca acum asta nu mai tine, la fel cum nu tine nici eterna constatare a iesirii din recesiune sau a providentialelor masuri luate de Guvern pentru salvarea economiei.

Parerea mea e insa una foarte simpla: de vreme ce NU SE VEDE realizat in acesti ani NICI UN PROIECT MAJOR DE INVESTITII, de importanta nationala, intreb: unde si pe ce s-au dus banii mei, ai dvs. si chiar si ai lor? Si mai intreb: de ce atatea asumari ale legilor in Parlament, de ce atata lipsa de dialog cu patronatele, cu sindicatele, cu societatea civila? De ce atatea legi si alte norme juridice declarate neconstitutionale? Simpla indicare a vinovatilor in afara politicienilor aflati la putere, ii face pe acestia mai credibili?

Iata cateva intrebari la care nici un om zdravan la cap nu cred ca trebuie sa se chinuie sa afle raspunsuri. In ce ma priveste cred ca inainte de orice trebuie sa stie ca TOTUL se plateste, ca nimic nu ramane nestiut de public si ca timpul e mereu in defavoarea tuturor celor care incearca sa prosteasca niste oameni. Tic-tac, tic-tac, timpul lor trece, iar oamenii sunt tot mai insetati de sange pe pereti, tot mai flamanzi de capete cazute, tot mai avizi sa vada personajele lor ”preferate” zvarcolindu-se in chinuri… E… aproape firesc…

Votati???

Ciprian BOJAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2