Sanitas a strans 68.700 de semnaturi pentru greva generala

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

medicFederatia Sanitas a strans pana in prezent 68.700 de semnaturi pentru declansarea grevei generale in data de 31 octombrie, a declarat marti, pentru AGERPRES, prim-vicepresedintele federatiei, Marius Sepi.

“Sanitas are deja 68.700 de semnaturi pentru declansarea grevei generale”, a spus Sepi.

Miercuri, reprezentantii federatiei vor declansa o greva de avertisment cu intreruperea activitatii intre orele 8:00-10:00.

“Ziua de 19 octombrie 2016 este una importanta pentru tot ceea ce inseamna sistemul sanitar si de asistenta sociala. Este ziua in care ne cerem drepturile si nu mai acceptam jumatati de masura!(…) Este timpul sa ne cerem drepturile! Este timpul sa spunem STOP umilintei cadrelor medicale! Nu ne-am dorit sa ajungem aici! Insa am ajuns in situatia sa nu mai putem profesa.

Am ajuns in situatia in care sa trimitem pacientii sa isi cumpere tratamentul si materialele sanitare din afara spitalelor. Am ajuns sa ne ingropam colegii morti la datorie din cauza epuizarii fizice. Am ajuns umiliti de niste guvernanti carora nu le pasa ce se intampla cu populatia acestei tari. 19 octombrie este ziua in care aratam ca suntem o forta”, afirma reprezentantii Sanitas intr-o postare pe site-ul federatiei.

In urma cu o luna, presedintele Sanitas, Leonard Barascu, a anuntat ca membrii federatiei vor intra in greva generala in toate spitalele din tara in data de 31 octombrie, daca nu se va ajunge la o solutie cu autoritatile pe Legea salarizarii unitare.

Timp de o luna, in fiecare zi de marti, a fost organizata o actiune denumita generic “O marti a Sanitas”, pe 20 septembrie fiind pichetat Ministerul Muncii, pe 27 septembrie Ministerul Finantelor Publice, pe4 octombrie Ministerul Sanatatii si pe 11 octombrie Palatul Parlamentului.

Leonard Barascu a declarat pe 11 octombrie ca sindicalistii sunt decisi sa nu renunte la calendarul de proteste pana nu se voteaza in Plenul Parlamentului transformarea in lege a ordonantelor de salarizare.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2