Sansa pentru studentii baimareni: Energy Challenge se extinde la nivel national in 2017

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

energie stalpi transelectricaSansa pentru studentii din Baia Mare de a-si vedea transpuse in realitate proiectele pe care le-au gandit sau le gandesc. E.ON Romania da startul editiei din 2017 a Energy Challenge, competitie dedicata studentilor dornici sa contureze noi modele de afaceri pentru lumea dinamica si in continua schimbare a energiei.

Ediţia a III-a este dedicata tuturor studentilor la zi la facultatile din Romania, nivelul licenta si master. Tinerii sunt invitati sa formeze echipe de 2-4 membri si sa inscrie in concurs proiecte inovatoare pe teme de eficienta energetica si mobilitate sustenabila sau modalitati diferite de livrare, respectiv de prestare a produselor si serviciilor actuale oferite de companiile din domeniul energetic.

„Lumea energiei este intr-o transformare rapida si profunda si avem nevoie de solutii inovative pentru ca energia sa fie mai sigura, mai curata, mai eficienta si mai personalizata. Competitia este o oportunitate pentru studentii cu idei si initiativa de a le pune in valoare si este in acelasi timp o confirmare a preocuparii companiei noastre de a fi in avangarda schimbarilor din domeniu“, a declarat Ana Maria Matei, director general adjunct E.ON Romania.

Proiectele castigatoare vor fi recompensate cu premii in valoare totala de peste 4000 de euro, iar echipele care vor ajunge in finala vor fi invitate la Energy Challenge Academy, la Targu Mures, o saptamana de training-uri si workshop-uri pentru a-si dezvolta ideea.

Pentru a intra in competitie, proiectele sau initiativele trebuie sa fie inscrise pana la data de 22 ianuarie 2017. Energy Challenge a debutat in 2015 pe plan local, la Cluj Napoca,  iar in 2016, editia a II-a s-a extins si la Iasi, antrenand zeci de studenti.

In 2015 proiectul castigator a fost  ”PCM – Phone controlled meter (integrarea unui Modem GSM/GPRS pentru a efectua controlul de la distanta prin intermediul retelei de telefonie mobila)” iar membrii echipei „Team der Zukunft”  au primit cate o tableta iPad.

In 2016  membrii echipei castigatoare, Future Energy, au beneficiat de o vizita de lucru la sediile E.ON din Malmo-Suedia si Danemarca-Copenhaga unde au vizitat parcuri eoliene si puncte de lucru cu infrastructura de E mobility. Totodata, tinerii au testat masinile Tesla in Danemarca intrucat proiectul castigator „Car to grid” a avut ca tema conectarea la retea a masinilor electrice.

Cezar TUDOR

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. D.C

    Numai sa nu fie o teapa,nu de alta dar tot pe energie o firma care lucreaza pentru o alta firma din Sud si ofera gratuit becuri numai sa-ti parasesti vechiul furnizor începe sa)si arate adevarata fata.Incep bietii oameni sa se trezească cu facturi umflate la energia electrica cu mii de kw,cu penalitati de cate 500 de lei,atunci cand satui de batjocura vor sa renunte si sa plece la un alt furnizor,facturi aiurea având incluse atat regularizari cat si estimari (suprapuneri),etc.Deci,atentie!

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *