Santaj si presiuni asupra angajatilor de la URBIS SA

ion-pop-rapiduSituatia societatii URBIS SA, operatorul local de transport in comun, se agraveaza pe zi ce trece. In loc sa fie rezolvate, problemele din aceasta unitate s-au complicat dupa numirea lui Ion Pop ca director general al companiei. Fidel practicilor sale verificate in anii de munca, “generalul” pensionar a inceput sa taie si sa spanzure in firma, generand tensiuni si dezbinare intre angajati.

Dupa ce prin amenintari, lingusiri si alte practici staliniste si-a subordonat sindicatul majoritar, Ion Pop a inceput sa cosmetizeze imaginea exterioara a URBIS. Nu conta ca societatea avea probleme reale, bine ascunse sub pres, cata vreme o parte a presei prezenta faptele fostului comandant ISU intr-o maniera exagerata. Cu un contract personal negociat in termeni nerusinati, Ion Pop avand un venit salarial mai mare decat cel al presedintelui Romaniei, pentru managerul URBIS nu contau salariile soferilor si a celorlalte categorii de angajati.

Cum nu a contat nici faptul ca sub mantaua sa de “general”, in compania URBIS SA se deruleaza abuzuri si acte de natura infractionala. Situatia este grava, transportul public este pus in pericol datorita epuizarii in doar patru luni a bugetului alocat de Primaria Baia Mare, exista restante pe anul 2015, inclusiv la rata de leasing pentru parcul de vehicule achizitionat, linia de credit bancara este consumata, iar angajatii ameninta cu forme de lupta sindicala.

In aceste conditii, dupa ce fortat de imprejurari a dat in judecata municipalitatea pentru neplata datoriilor pe anul trecut, Ion Pop a trecut la forme de combatere a activitatii sindicale, punand presiune si santajand pe membrii SINDURB, sindicat afiliat la Confederatia Cartel Alfa. Soferii si restul personalului inscris in aceasta entitate insubordonata directorului general Pop sunt hartuiti si amenintati zilnic cu disponibilizarea daca mai misca in front si au pretentii de orice natura.

De cine si de ce se teme directorul Ion Pop? De auditul care se va realiza imediat dupa alegerile locale sau de un nou primar care va verifica bugetul de cheltuieli, achizitiile publice si mai ales structura organigramei URBIS, alimentatat de la venirea “Rapidului” cu zeci de fini si afini, in conditiile in care salariati cu state vechi erau concediati? Dle “general” in rezerva Ion Pop, nu veti fi judecat de o Curte Martiala, dar DNA va avea grija sa va asigure un sejur lung si gratis la Gherla. Asta pentru ca tot ceea ce faceti constituie infractiuni pedepsite de codul penal.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. George

    Sint convins ca “generalul” de casa al lui CC va semna multe declaratii in fata tinerilor de la DNA, carora le va spune “mai copii, ce faceti? sinteti copii mei”, amintindu-si de zilele in care altii, cu ani in urma, semnau in fata lui. S-ar putea sa se alinieze sefului lui si sa fie colegi de spatiu de plimbare. Cum s-ar comporta altfel un om care L-ar fi rastignit a doua oara pe Iisus, numai sa fie general? De aceea a fortat ISU, ca din politie nu i-a reusit. Repet zicala ca maimutei i se vede fundul mai bine cu cit se suie mai sus in copac. Nu trebuie sa fii psiholog ca sa vezi ca de fata lui nu se prinde privirea, ca aluneci pe ea ca pe un tapet. Vechiul sistem l-a promovat un timp, apoi a intervenit inertia noului sistem administrativ impreuna cu relatiile facute anterior. Si uite asa, URBIS transporta calatori in pas de defilare. SA TRAITI MULT ACOLO UNDE VA E LOCUL, DOMNULE GENERAL.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1