septembrie 17, 2021

Sapanta: Masini de teren pline cu tigari de contrabanda

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Miercuri, 22 octombrie, politistii de frontiera de la Sectorul PF Sarasau, pe timpul executarii unor misiuni de supraveghere la frontiera de stat, au actionat pentru oprirea pe un drum forestier de pe raza localitatii Sapanta, jud. Maramures, a doua autoturisme de teren despre care se detineau date ca transporta tigari de provenienta ucraineana.

“Deoarece soferii celor doua masini au ignorat semnalele regulamentare efectuate de catre lucratorii nostri s-a procedat la urmarirea acestora folosind semnalele acustice si luminoase.

Pe timpul urmaririi, unul dintre autoturismele de teren a lovit intentionat autospeciala politiei de frontiera, incercand in acest mod sa scape, dupa care si-a continuat deplasarea.

La scurt timp, lucratorii nostri au descoperit cele doua autoturisme de teren abandonate intr-o padure din apropiere, in ele putand fi observate mai multe colete cu tigari de provenienta ucraineana”, a spus Radu Lungu, purtatorul de cuvant al ITPF Sighetu Marmatiei.

Imediat, s-a trecut la monitorizarea zonei concomitent cu dispunerea unor masuri specifice in vederea retinerii si identificarii conducatorilor auto care au fugit de la fata locului.

Cele doua masini de teren in care se aflau tigarile au fost conduse la sediul politiei de frontiera, unde in urma unui control amanuntit s-au descoperit 57 de baxuri care contineau 28.490 pachete, marca Jin Ling.

Intreaga cantitate de tigari, in valoare de peste 250.000 de lei, a fost ridicata in vederea confiscarii, iar cele doua autoturisme folosite la transportul tigarilor in valoare de peste 1.500 de euro au fost indisponibilizate la sediul sectorului pana la finalizarea cercetarilor.

In continuare se efectueaza cercetari in vederea depistarii si retinerii persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2