Sapte centre de colectare a deseurilor voluminoase vor exista in Maramures

Marti, 11 iulie, in sala de sedinte ”Bogdan Voda” a Consiliului Judetean Maramures a avut loc o noua sedinta a Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara pentru Gestionarea Integrata a Deseurilor Menajere (ADIGIDM) din judetul Maramures, intalnire care a fost condusa de presedintele Gabriel Zetea si la care au participat mare parte dintre primarii judetului. Convocatorul a avut sapte puncte pe ordinea de zi, toate votate in unanimitate de participantii la sedinta.

Primul proiect a vizat aprobarea modificarii Regulamentului serviciului de salubrizare pentru judetul Maramures, unde s-a stipulat faptul ca vor exista sapte centre de colectare deseuri voluminoase in Sighetu Marmatiei, Targu Lapus, Baia Mare, Seini, Borsa, Somcuta Mare si Viseu de Sus.

Totodata, s-a facut precizarea ca deseurile menajere se vor colecta de la persoanele fizice de trei ori pe saptamana in timpul verii si de doua ori pe saptamana in sezonul de iarna, in mediul urban, in timp ce colectarea in mediul urban se va realiza o data pe saptamana. Proiectul de hotarare nr. 2 a facut referire la acceptarea restrangerii ariei de delegare a serviciului de colectare separata si transport separat al deseurilor municipale din zona de colectare 4 Targu Lapus.

Urmatoarele patru proiecte votate de toti cei prezenti au vizat adoptarea documentatiei de atribuire a serviciului de colectare separata si transport separat al deseurilor municipale din zona de colectare 1 Sarbi, zona de colectare 2 Sighetu Marmatiei, zona de colectare 3 Moisei, zona de colectare 4 Targu Lapus.

Gabriel Zetea, presedintele Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara pentru Gestionarea Integrata a Deseurilor Menajere (ADIGIDM) din judetul Maramures a subliniat faptul ca, in ultimul an de zile, relatia intre UAT-uri si institutia Consiliului Judetean a fost imbunatatita si pe segmentul gestionarii integrate a deseurilor menajere, iar institutia pe care o conduce isi doreste ca doleantele primarilor sa fie indeplinite si respectate.

”Am cerut personal ca fiecare cerinta a primarilor sa fie introdusa in programul de atribuire, deoarece UAT-urile sunt direct raspunzatoare de modul in care se va derula proiectul in viitor. Am toata deschiderea ca fiecare edil sa fie multumit si fiecare solicitare sa fie luata in calcul si cuprinsa in proiectul final”, a subliniat presedintele ADIGIDM Maramures, Gabriel Zetea.

La finalul sedintei, seful administratiei judetene a prezentat o informare sosita de la Ministerul Apelor si Padurilor,  care arata ca a fost prelungit termenul de depunere pentru primul apel de subproiecte aferent Programului Competitiv de Finantare ”Investitii la nivelul comunitatilor locale pentru reducerea poluarii cu nutrienti”, pana la data de 31 iulie 2017, ora 17.00. Totodata, notele conceptuale deja depuse pot fi completate, daca este cazul si daca aplicantii considera necesar, pana la expirarea termenului de depunere.

”Zilele urmatoare urmeaza sa primiti informari cu privire la proiectele care au fost aprobate pe Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL) 2 in Maramures. Va reamintesc ca ordinul de ministru care se va emite catre UAT-uri nu inseamna ca se si aloca banii, ci ca va trebui sa prezentanti studiul de fezabilitate pentru proiectul solicitat si hotararea de Consiliu Local.

Cei care nu aveti inca un SF sau un HCL in acest sens, am rugamintea sa rezolvati problema cu maxima celeritate odata ce veti intra in posesia listei cu proiectele aprobate in judetul nostru. Trebuie sa dovedim, la fel ca si pana acum, ca maramuresenii sunt oameni seriosi, care stiu sa absoarba fonduri si sa implementeze proiecte care duc la cresterea calitatii vietii”, a subliniat presedintele ADIGIDM, Gabriel Zetea, presedinte al Consiliului Judetean Maramures .

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1