Sase maramureseni cu venituri mari, verificati de ANAF

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

baniAgentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) verifica, intr-o prima etapa, 313 persoane fizice cu venituri mari care prezinta risc fiscal, cele mai multe dintre acestea provenind din municipiul Bucuresti (31 persoane) si judetele Ilfov (34) si Suceava (14), potrivit unui comunicat remis, luni, AGERPRES.

ANAF anunta, joi, intr-un comunicat, ca programul de asigurare a conformarii fiscale a persoanelor fizice cu risc fiscal (PFRF) vizeaza verificarea veniturilor si a declararii acestora incepand cu anul 2011, intrucat doar pentru acestea se poate aplica atat regula de impozitare a veniturilor a caror sursa nu a fost identificata, cat si procedura de verificare, conform normelor stabilite de legiuitor.

Pe urmatoarele locuri din punct de vedere al numarului persoanelor care vor fi verificate se situeaza judetele Buzau si Tulcea, cu cate 10 persoane fizice controlate in fiecare judet, Constanta, Braila, Galati, Brasov, Bihor, Cluj, cate 9 persoane fizice verificate, Vrancea, Valcea si Timis, cate 8 persoane, Bacau, Prahova, cate 7 persoane, iar in Olt, Mures, Maramures, Mehedinti si Gorj cate 6 persoane.

Printre judetele cu cele mai putine persoane verificate se numara Dambovita, Arad, Caras-Severin, Bistrita-Nasaud, Covasna, cu cate trei persoane verificate in fiecare judet, in timp ce in Vaslui sunt supuse controlului doar doua persoane.

Durata efectuarii verificarii fiscale este de maximum 6 luni, respectiv 12 luni in cazul in care sunt necesare informatii din strainatate.

Intr-o prima etapa au fost identificate persoanele care au efectuat cheltuieli semnificative, respectiv asociati/actionari care au imprumutat firma cu sume mai mari de 200.000 de lei, persoane fizice care cumpara bunuri sau case in valoare de peste 70.000 de euro, persoane fizice cu depozite anuale mai mari de 500.000 lei si persoane fizice care au cumparat masini mai scumpe de 25.000 de euro.

Potrivit ANAF, un numar de 5.399 de contribuabili sunt vizati pentru prima serie de verificari fiind infiintate 8 servicii distincte de verificari fiscale dedicate acestui program pentru care au fost alocate 100 de posturi.

In esantionul de risc PFRF intra persoanele fizice cu avere afisata semnificativa (imobile, autoturisme de lux, alte bunuri de mare valoare, creante din creditari acordate companiilor si/sau persoanelor fizice, depuneri semnificative in conturi bancare din Romania sau din strainatate, cheltuieli personale ridicate) nejustificata de veniturile declarate.

Orice venituri constatate de organele fiscale, a caror sursa nu a fost identificata, se impun cu cota de 16%, iar prin decizia de impunere se calculeaza si obligatiile fiscale accesorii (penalitati, dobanzi).

In cazul constatarii de indicii care ar putea intruni elementele constitutive ale unei infractiuni se sesizeaza organele de urmarire penala competente.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

2 Comments

 1. reo

  ATRAG ATENTIA! IN MARAMURES SE FACE MAI MULTA EVAZIUNE FISCALA DECAT IN ORICE JUDET DIN SUDUL TARII 9EXCEPTAND BUCURESTI+ILFOV POATE)! DE CE? RASPUNSUL E SIMPLU: DISTANTA GEOGRAFICA MARE FATA DE BUCURESTI+INFRASTRUCTURA EXTREM DE PROASTA, REPREZINTA UN MARE AVANTAJ PENTRU INTERLOPI SI EVAZIONISTI: ASA CUM MICII GAINARI DIN CARTIERELE DIN BUCURESTI SE ASCUND DUPA BLOCURI, TOT LA FEL NELEGIUITII DIN MARAMURES ISI VAD DE TREABA ASCUNSI…DUPA DEALURI!

  Reply
 2. Ioan

  Primarele CereCash nu este cercetat ?
  De ce ? Datorita „prieteniei ” cu unii dintre mai marii ANAF si nu numai ?
  Sunt curios cate proprietati are prin SAGET,I prin Baia Mare si..nu numai !
  Poate va da niste raspunsuri AVOCATUL pesedist si un NOTAR !

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole