Sapte motive pentru care ar trebui sa dormim mai mult

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Activitatile de zi cu zi ne lasa deseori prea putin timp sa ne odihnim atat cat ar trebui. Din pacate, acest lucru are consecinte asupra sanatatii noastre. Publicatia Huffington Post, citata de yahoo.ro, ne prezinta sapte motive pentru care ar trebui sa acordam somnului aceeasi prioritate precum si celorlalte activitati din viata noastra.

1. Sistemul imunitar va functiona mai eficient

Numeroase studii demonstreaza ca somnul ajuta in mod concret sistemul nostru imunitar, lipsa odihnei favorizand un raspuns slab al organismului in fata unor amenintari precum gripa, raceala sau alte boli mult mai grave.

2. Memoria se va imbunatati

Capacitatea de memorare si somnul sunt strans legate. Astfel, daca acordam prea putine ore odihnei, functiile noastre cognitve, precum capacitatea de memorare si gandirea critica, vor scadea. Mai mult decat atat, privarea de somn poate creste vulnerabilitatea unei persoane de a dezvolta boli mintale.

3. Emotional, te vei simti mai bine

Un somn fragmentat are ca efect si dezvoltarea unor stari de anxietate sau chiar depresie pentru o persoana. Acest lucru s-ar putea explica deoarece in timpul fazei REM a somnului (cea in care apar visele), procesarea emotionala este influentata in mare masura de odihna.

4. Creierul tau se va regenera

Capacitatea creierului de a realiza legaturi prin intermediul sinapselor sale este dependenta in mare masura de somn. Pe langa creier, odihna suficienta are capacitatea de a repara tesuturile diferitelor organe din corp. De exemplu, daca sunteti atlet, este extrem de important sa dormiti suficient pentru a permite sistemului muscular sa se regenereze dupa activitatile sportive.

5. Iti vei stabiliza nivelul de glucoza din sange

Un somn neregulat poate duce la dezechilibre hormonale prin care organismul nu mai reuseste sa produca suficienta insulina. Lipsa acesteia poate provoca declansarea diabetului.

6. Ai putea sa slabesti

Dezechilibrul hormonal cauzat de lipsa somnului poate provoca ingrasarea unei persoane.

7. Ai putea sa traiesti mai mult

Numeroase studii arata ca cei care dorm mai putin de sapte ore intr-o noapte au o durata de viata mai scurta. Principalele probleme de sanatate care pot aparea sunt tensiunea arteriala ridicata, accidentele vasculare cerebrale, precum si atacurile de cord.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *