Sapte noi preparate romanesti din carne, atestate drept produse traditionale de Ministerul Agriculturii

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Sapte preparate din carne fabricate in judetele Galati, Caras-Severin si Buzau au primit, saptamana trecuta, atestate de produse traditionale din partea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), informeaza marti institutia intr-un comunicat, relateaza Agerpres.

In judetul Galati, producatorul Verdesi&Co a primit atestat pentru patru produse traditionale obtinute din carne de porc provenita din fermele proprii: “Muschiulet de porc Ilinca”, “Cotlet haiducesc a lui Zamfir”, “Costita afumata Ilinca” si “Carnati de porc a lui Ignat”.

Denumirea de “Muschiulet de porc Ilinca” s-a transmis din generatie in generatie, iar reteta este una specifica ce presupune prepararea bucatilor de carne prin maturare si condimentare cu cimbru si alte condimente, inainte de afumare, precizeaza Ministerul Agriculturii.

“Cotletul haiducesc a lui Zamfir” este obtinut din cotlet de porc, maturat in bait de condimente, timp de 6-14 zile.

“Calitatea materiei prime si prelucrarea carnii prin metode traditionale conduc la obtinerea produsului ‘Cotlet Haiducesc a lui Zamfir’, care se caracterizeaza printr-un gust deosebit si mai ales printr-o savoare specifica produselor de casa”, se mentioneaza in comunicat.

“Costita afumata Ilinca” este un produs obtinut din piept de porc dezosat maturat timp de 6-14 zile in bait de condimente naturale traditionale si sare. Reteta are o vechime de peste 25 de ani.

“Carnatii de porc a lui Ignat” afumati traditional se obtin din materii prime autohtone: carne de porc, slanina de porc, sare, condimente naturale. Produsul obtinut se supune operatiei tehnologice de afumare.

In judetul Caras Severin a fost acordat un atestat de produs traditional pentru “Carnati din carne de capra ca la Soceni”. Acestia se obtin din carne proaspata de capra, rasa Alba de Banat, si pulpa de porc din gospodaria producatorului, afumati la fum natural, explica Ministerul Agriculturii.

In judetul Buzau a fost acordat atestat de produs traditional pentru “Salamul Casa Ramniceana” si pentru “Carnatii crud-uscati Casa Raminceana”. Salamul respectiv este un preparat culinar din carne de porc si vita cu o metoda de prelucrare autentica si invariabila, iar toate operatiunile de prelucrare sunt executate manual. Combinatia celor doua tipuri de carne, ingredientele atent folosite urmate in final de procedeul de afumare evidentiaza valoarea traditionala a produsului finit.

“Carnatii crud-uscati Casa Raminceana” sunt preparati din carne de oaie si porc preluata de la crescatori din zona, cat si de la fermele proprii, iar procedeul de afumare accentueaza valoarea traditionala a produsului finit.

Ministerul Agriculturii incurajeaza producatorii sa-si inregistreze produsele traditionale nu doar pentru a diversifica productia, dar si pentru a oferi consumatorilor siguranta calitatii. In acest fel, produsele traditionale devin instrumente de promovare a anumitor regiuni, pastrand vie constiinta si identitatea nationala, pe de o parte, si interesul sporit pentru descoperirea valorilor locului, pe de alta parte, apreciaza sursa.

Reclame home 1
Data curenta: ’18/08/2019’

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *