Saracia extrema afecteaza sub 10% din populatia mondiala

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

azil saraciSaracia extrema afecteaza in acest an sub 10% din populatia mondiala, dar fenomenul ramane “extrem de ingrijorator” in Africa subsahariana, potrivit unui raport al Bancii Mondiale (BM) dat publicitatii duminica, relateaza AFP citata de Agerpres.

Documentul releva ca in intreaga lume 702 milioane de persoane, ceea ce inseamna 9,6% din populatia mondiala, traiesc sub pragul saraciei, indicator adus de Banca Mondiala de la 1,25 dolari pe zi la 1,90 dolari pe zi pentru a se tine cont de inflatie.

In 2012, anul din care provin cele mai recente date disponibile, numarul oamenilor afectati de saracie era de 902 milioane, reprezentand 13% din populatia mondiala. Aceasta proportie era de 29% in anul 1999.

“Aceste previziuni ne arata ca am putea fi prima generatie din istorie care pune capat saraciei extreme”, a declarat presedintele Bancii Mondiale, Jim Yong-kim.

Desi in Asia — mai ales in India — si America de Sud se manifesta o tendinta de scadere neta a saraciei extreme, acest fenomen inca afecteaza 35,2% din populatie in Africa subsahariana, unde traieste aproape o jumatate din populatia cea mai defavorizata la nivel mondial.

Raportul BM mai precizeaza ca institutia nu dispune de date fiabile cu privire la saracia din Orientul Mijlociu si din Maghreb, din cauza conflictelor din principalele tari din regiune.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2