SARASĂU – Au fugit de focurile de armă și au lăsat țigările în urma lor

Reclame home 1
Reclame home 1

Chiar dacă în Ucraina e acum război, contrabanda cu țigări rămane o mare problemă la frontiera cu Romania. La nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău s-a desfăşurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări noaptea trecută. Ocazie cu care un echipaj format dintr-un polițist de frontieră și un lucrător din cadrul Agențíei Frontex a observat un grup de persoane care transporta colete voluminoase, trecând prin apa râului Tisa spre teritoriul României.

„Imediat colegii noștri au acționat pentru interceptarea şi identificarea persoanelor în cauză, fiind efectuate somaţiile legale prin voce. Persoanele nu s-au supus somaţiei, motiv pentru care au fost executate trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale în vigoare. Persoanele au abandonat coletele şi, profitând de vegetaţia abundentă şi terenul accidentat, au reuşit să treacă prin apa râului Tisa înapoi în Ucraina.

S-a procedat la cercetarea zonei, ocazie cu care au fost descoperite 12 colete care conțineau țigări de contrabandă. Coletele au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea totală de 6.000 de pachete cu țigări, de proveniență Duty Free”, au precizat reprezentanții ITPF Sighetu Marmației.

Țigările valorau nu mai puțin de  70.200 lei, fiind ridicate în vederea confiscării. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru identificarea tuturor persoanelor implicate.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole