SĂRBĂTOARE – Biserica UNESCO din Șurdești a împlinit 300 de ani de existență

Reclame home 1
Reclame home 1

Preasfințitul Vasile Bizău s-a aflat în parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Șurdești, unde a celebrat Sfânta Liturghie împreună cu părintele vicar general Augustin Butica, părintele protopop Mihnea Gheorghe, părintele paroh Tomoș Marius și alți preoți invitați la sărbătoare.

Potrivit episcopiamm.ro, părintele paroh Tomoș Marius a invitat comunitatea greco-catolică din Șurdești să se simtă mereu recunoscătoare de a avea această biserică, patrimoniu UNESCO, „primită în dar de la strămoși”.

„Aici ei au lăsat ceva din spiritul, din sufletul lor, ne-au lăsat o lecție și un exemplu, îndemnul, curajul de a merge mai departe, primind și dăruind mai departe ceea ce ne-au dăruit ei nouă. Nu puțini sunt cei care trec pragul acestei biserici și ne spun că simt o mare încărcătură spirituală aici. Sigur este rodul multor rugăciuni care s-au înălțat de aici la Cer pe parcursul a 300 de ani”. A invitat credincioșii să mediteze la ce fel de moștenire vor lăsa ei copiilor, generațiilor care vor veni și a explicat faptul că moștenirea spirituală este mai presus de orice. Cu multă bucurie, părintele paroh a mulțumit Preasfințitului Vasile, colegilor preoți și invitaților care au participat la sărbătoare parohiei, precum și comunității parohiale care s-a implicat în organizarea frumosului eveniment.

Despre biserica din Șurdești, care după unii istorici împlinește 300 de ani de când a fost construită, știm că a fost edificată de „persoane care au dorit să lase ceva în urma lor”.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole