Telescopul spatial Hubble sarbatorit, la Complexul Astronomic Baia Mare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

planetariuComplexul Astronomic din Baia Mare marcheaza joi, 23 aprilie, intre orele 18.00 – 24.00 Sarbatoarea Internationala dedicata telescopului spatial Hubble. In cadrul evenimentului iubitorii sistemului solar vor avea ocazia sa participle la mai multe activitati de specialitate, respectiv o expozitie digitala multimedia, filmul documentar Hubble, un spectacol special de planetariu, concursuri surpriza, dar si observatii astronomice (de la sol) din curtea planetariului. Intrarea fiind libera.

“Telescopul Spatial Hubble, al NASA/ESA, aniverseaza, la Baia Mare si in multe alte centre din lumea intreaga, 25 de ani de serviciu in slujba umanitatii! Situat la o inaltime de 550 km deasupra lumii noastre, cu o orbita circulara completata la fiecare 96 de minute, cu o masa ce depaseste 11 tone, acest telescop reflector cu diametrul de 2,4 m, dotat cu tehnologii de mare eficienta si avand capabilitati de vedere in spectrul vizibil, in cel ultraviolet si o parte din cel infrarosu – a ajutat la scrierea unuia dintre cele mai importante capitole din istoria astronomiei si a stiintei, in general”, au mentionat reprezentantii Planetariului Baia Mare.

Complexul Astronomic Baia Mare este unicul centru din Romania selectat pentru a gazdui dezvelirea printului aniversar oficial HUBBLE.

“O bijuterie tehnica si unul dintre cele mai importante instrumente stiintifice ce au asigurat astronomiei o perspectiva cu totul spectaculoasa asupra dimensiunii si complexitatii Universului vizibil si invizibil, HST (Hubble Space Telescope), poarta numele astronomului si cosmologului american Edwin Hubble, fondatorul astronomiei extragalactice”, au mai punctat specialistii din cadrul Complexul Astronomic.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2