Sărbătoarea Castanelor: Când are loc Anuala Artelor 2022

Reclame home 1
Reclame home 1

Vernisarea expoziției și lansarea albumului de artă Anuala Artelor 2022 «Centrul Artistic Baia Mare» va avea loc în cadrul programului Sărbătorii Castanelor, sâmbătă, 24 septembrie, ora 17.00, la Colonia Pictorilor.

”Anuala Artelor 2022 este prezentă în perioada septembrie – noiembrie 2022 pe simezele Galeriei Hollósy a Centrului de Artă Contemporană Colonia Pictorilor și reunește artiști plastici băimăreni și invitați din Polonia Andrzej BIERNACKI, Jerzy FOBER, Andrzej SZAREK.

Deschiderea, vernisarea expoziției și lansarea albumului de artă Anuala Artelor 2022 «Centrul Artistic Baia Mare» va avea loc în cadrul programului Sărbătorii Castanelor, sâmbătă 24 septembrie ora 17.00. Totodată, dorim să facem publică intenția noastră de a vă dezvălui câteva din culisele vieții artistice băimărene, invitându-vă la Atelierele deschise situate în Pavilionul Réti/Grünwald din incinta centrului.

Vă așteptăm cu drag să împărtășim împreună această sărbătoare și bucurie”, a declarat Laura Teodora Ghinea, manager cultural.

Studio Studențesc 2022 – Pavilionul Olos

„Studio Studențesc – manifestare culturală anuală, la care iau parte studenți ai secțiilor de Arte Plastice – Pictură și Valori Plastice și Reflexive ale Imaginii în Pictura Contemporană, ai Universității Tehnice din Cluj-Napoca, Centrul Universitar Nord, Facultatea de Litere din Baia Mare, în prezent cu o participare națională, într-o colaborare fructuoasă cu studenți ai Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca, Facultatea de Arte Plastice, precum și cu participarea studenților Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași are rezonanțe în trecutul îndepărtat al Centrului Artistic Baia Mare și al Școlii de pictură de la Baia Mare, la care participau, la începutul secolului al XX-lea,  studenți ai pictorului Simon Hollósy.”

Drd. Mihaela-Florina Tănase

„Iată că au trecut mai bine de două decenii, de când acest proiect se realizează alături de Anuala Artelor, an de an, fără întrerupere și merge mai departe.

Apariția, pentru prima dată, a catalogului-album Studio Studențesc 2022, este un semn clar că proiectul continuă ascendent, se dezvoltă și se diversifică, crește în calitate, vizibilitate și implicit în importanță.”

Lect. Univ Dr. Ioan Angel Negrean

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2