SĂRBĂTOAREA CASTANELOR – Surprizele pregătite pentru băimăreni ne vor costa 3,2 milioane lei lei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Consilierii locali ar urma să cadă de acord sau nu asupra proiectului de hotărâre privind alocarea sumei care va fi necesară pentru organizarea ediției din acest an a Sărbătorii Castanelor, care va avea loc la finalul acestei luni. Votul va fi dat în ședința de Consiliu Local din data de 7 septembrie, iar propunerea este de 3.200.000 lei. Suma este considerată de unii prea mare, alții sunt de părere că banii puteau fi folosiți pentru a asfalta străzi, a creiona piste de biciclete sau pentru a face viața băimărenilor mai ușoară.

Mâine, 7 septembrie, consilierii locali vor avea de aprobat alocarea de la bugetul local pe anul 2021 a sumei de 3.200.000 lei, în vederea organizării Sărbătorii Castanelor, care „reprezintă probabil cel mai aşteptat eveniment al anului pentru băimăreni şi nu numai. Ajuns la cea de-a XXVIII-a ediţie s-a desfăşurat fără întrerupere din anul 1993 şi până în anul 2019. Din păcate, anul 2020, marcat de pandemia de COVID-19, a venit cu restricţii pe toate planurile şi cu nedorita distanţare socială”.„

„Anul acesta ne dorim să ducem tradiţia mai departe, să aducem băimărenii din nou împreună, alături de familie, prieteni şi cunoştinţe. Spectacolele muzicale vor fi diversificate, astfel încât să fie atinse categorii variate de public: de la iubitori de muzică pop-rock şi cei de muzică ușoară modernă, până la îndrăgostiţi ai muzicii folk şi cei care ascultă muzică simfonică deopotrivă, inclusiv cei care savurează jazz-ul, rock-ul sau folclorul autentic.

Programul va mai cuprinde manifestări precum: Ședința festivă a Consiliului Local Baia Mare, Parada de deschidere a evenimentului ”Sărbătoarea Castanelor” – la care vor participa diferite oficialități, reprezentanți ai unităților de învățământ, ai cluburilor sportive și de majorete sau organizații nonguvernamentale, „Expo-Flora Maramureş”, Expoziția de bunuri de larg consum „Rivulus Dominarum” și alte expoziții permanente și temporare ale muzeelor, târguri ale meșterilor populari și de produse tradiționale, concerte de muzică de fanfară, cât și spectacole de teatru.

Totodată, în cadrul evenimentului, se vor mai desfășura activități de amploare la care Municipiul Baia Mare este partener: Festivalul Internațional de Interpretare ”Ursulețul de aur”, Festivalul Internațional de Jazz ”Paint Jazz in Colony” sau ”Anuala Artelor”. Nelipsite vor fi și manifestările sportive precum ”Baia Mare Half Marathon”, ”Cupa Castanelor la Șah” și ”Sărbătoarea Aghistinelor”.

Costurile totale estimate, necesare pentru organizarea acestui eveniment, sunt în sumă de 3.200.000 lei și presupun achiziţii de servicii şi produse necesare desfășurării acestuia, precum: servicii muzicale, servicii de prezentare spectacole, servicii de scenotehnică, instalare/dezinstalare echipament, sonorizare/lumini şi activităţi suport pentru interpretare artistică la scenă, servicii de pirotehnie, servicii de închiriere toalete ecologice, servicii de salubrizare, servicii/produse de promovare a manifestărilor din cadrul evenimentului (ex: afiş, pliant program, flyer, mash, altele asemenea), servicii de cazare, servicii de restaurant, servicii de interpretariat pentru delegaţiile oficiale, taxă UCMR-ADA, alte cheltuieli (buchete flori, aranjamente florale, etc.)”, se arată în proiectul de hotărâre care va primi sau nu undă verde din partea Consiliului Local Baia Mare.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

10 Comments

 1. Bogdan

  Mi se pare halucinant și PREMEDITAT, în plină creștere a cazurilor de covid 19 să organizezi un asemenea eveniment cu o aglomerare de persoane. Domnilor, veniți-vă în fire și fiți responsabili !!!

  Reply
 2. Ioan

  Surprizele se vor concretiza la ATI și la cimitire…Trăim intr-o lume nebună…Cei aflați in fruntea comunităților parcă și-au pierdut mințile…Oamenii petrec în neștire, in timp ce boala și moartea umblă nestingherit pe ulițe…Treziți-vă odată, inconștienților !

  Reply
 3. Zoli

  In afara de Expo Flora si Rivulus Dominarium nu e totul decat o tiganiada ieftina! Si in aceasta perioada sa organizezi asa ceva trebuie sa fi batut in cap! Rezultatul va aparea dupa 2-3 saptamani!

  Reply
 4. Andy

  Nu pot sa cred ca se discuta asa ceva,cum sa organizezi asa ceva cand deja avem o localitate in zona rosie cu 4.9%!!!chiar sunteti inconstienti!?

  Reply
 5. Daniel

  Cum morga sa fiti atat de idioti sa credeti in covid ratatilor din cauza voastra cei ce respectati si credeti stam asa in pandemie,, cum primiti ceva gratis va vactinați . Efectul de turma idiotilor si bosorogi prosti

  Reply
  1. Andy

   Masoara-ti cuvintele!! (…) ai putea sa te gandesti ca tu nu detii adevarul suprem,avem si noi dreptul la opinie! (…)

   Reply
 6. Sabin

  Propun sa fie organizata, aceasta sarbatoare a castanelor, direct pe craica. Sa nu se mai deranjeze domnii țigani sa mearga pana in centrul orasului. Si asa ei sunt cei mai prezenti.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole