Sarbatori de Iarna: Mai putini turisti in Maramures decat anul trecut

home camp2
home camp2
home camp2

schi-austriaSarbatorile de Iarna 2015-2016 nu au atras turisti mai multi ca si anul trecut in Maramures. O spun cei care activeaza in domeniul turismului, presedintele ANTREC Maramures, Victoria Berbecaru tinand sa arate ca gradul de ocupare al pensiunilor autorizate a fost de circa 60%.

O posibila explicatie ar fi lipsa zapezii, care tine turistii departe de Maramures. Daca pana mai ieri drumurile proaste erau problema invocata de marea majoritate a oamenilor, acum lipsa zapezii isi spune cuvantul.

“Am avut mai putini turisti in Maramures ca si anul trecut, cei mai multi au fost de Revelion. Motivele pot fi multe, dar eu spun ca in primul rand a fost lipsa zapezii”, a mentionat Berbecaru.

Zonele din judet cele mai dorite de turisti au fost statiunea Borsa, dar si satele Breb sau Hoteni, apartinatoare de Ocna Sugatag. A nu se uita si zona Viseu de Sus, cu Mocanita. Trenurile cu abur de pe Valea Vaserului circula din prima zi a lunii ianuarie si pana in 10 ianuarie.

“Numai din 10 ianuarie vom stii cati turisti am avut cu Mocanita, dar pot sa va spun ca am avut trenuri pline si de Revelion si acum avem rezervari facute pana in 10 ianuarie. Dar turisti au fost pe Mocanita”, a aratat reprezentantul CFF Viseu.

Cezar TUDOR

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

2 Comments

 1. nicu

  De ce va mirati? Pai maramuresenii pleaca in tara vecina sa le revigoreze ungurilor turismul si economia, iar multi dintre cei de aici,implicati in turism, in loc sa-i aprecieze pe turistii care vin si de la peste 500 de km distanta, si-au batut joc de ei cu servicii de proasta calitate si tarife piperate.In timp ce noi mergem la vale,Bucovina urca.Acum ce sa ne miram, presedintele si unii dintre parlamentarii maramureseni petrec Tropicale Sarbatori Fericite ! Dupa ce caram banii catre turismul altor popoare ne miram ca acasa e de jale.Asa e si cu produsele alimentare,nu sustinem producatorii autohtoni ci pe aia care fug cu banii in afara ,multinationalele.Ca parca aia si producatorii straini creaza bunastare aici,printre romani.

  Reply
 2. gheorghedetractoru

  Pai la ce sa vina turistii? La specificul national traditional maramuresan? Adicatelea tocmai pe ala ce si-l neaga morosenii de peste deal , construindu-si case vopsite cu Sto si garduri de inox…in cel mai searbad stil cu putiinta, cu foarte mare entuziasm demonstrandus-i lor ca sunt de bun gust si etalandus-i kitschul enorm. Asta vezi in Maramuresl istoric, nici vorba de case de lemn, porti, port popular etc….Sa nu credeti ca sunt adeptul constructiilor arhaice, dar cu siguranta se putea inventa un stil morosenesc modern dupa aspectul Manastirii Barsana unde arhitectul Coros din Sighet a aratat lumii intregi ca se poate construi un monument nou, in stil autentic maramuresan si la care sa vina hoarde de turisti gata sa cheltuie si sa venereze locul si creatia noua ce respecta locul sfant. Pana si pictura din interior emana bun simt si dragoste de autentic pana in maduva oaselor.
  Bravo lui Coros, rusine inxidarilor si vopselelor preparate dupa codul Pantone,

  parerea mea

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *