Structurile MAI, mobilizate in preajma Sarbatorilor de Iarna

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

jandarmiIn urma videoconferintei din data de 21 decembrie 2015, condusa de ministrul Afacerilor Interne, Petre Toba, care a avut loc la Palatul Administrativ din Baia Mare, s-a adoptat planul de masuri “Sarbatori de iarna in siguranta”.

Efectivele M.A.I. vor actiona pe doua paliere: primul palier este cel de prevenire, preventie si al doilea cel de combatere a faptelor antisociale si de impunere ferma a legii. Pe durata acestei actiuni vor avea loc misiuni punctuale in domeniul mentinerii si asigurarii ordinii publice, prevenirii violentei stradale si al sigurantei rutiere. Se va acorda o atentie sporita verificarii modului de respectare a prevederilor legale privind comercializarea produselor specifice sarbatorilor de iarna si a articolelor pirotehnice.

A crescut semnificativ numarul patrulelor de politie si jandarmerie, prezenta in strada a acestora avand ca scop asigurarea ordinii publice si mentinerea unui climat de siguranta si securitate pentru cetateni. Fortele de ordine vor fi prezente in punctele unde vor avea loc manifestari publice, in scopul de a preveni incidentele si de a asigura ordinea si linistea publica. Angajatii ISU vor avea in vedere prevenirea eventualelor incendii in bisericile din Maramures, care ar putea izbucni cu ocazia oficierii serviciului religios de Craciun si Anul Nou. De asemenea, ISU recomanda ca cetatenii sa foloseasca cu mare atentie petardele, artificiile si lumanarile, sa verifice instalatiile de iluminat inainte de utilizare si sa nu le lase in functiune noaptea sau atunci cand pleaca de acasa.

Organizatorii petrecerilor de Revelion sau ai diferitelor alte evenimente cu public numeros trebuie sa asigure verificarea si remedierea tuturor deficientelor in echipamentele pe care le utilizeaza, instruirea personalului angajat, atentionarea participantilor, mentinerea libera a cailor de evacuare, precum si asigurarea functionarii mijloacelor de stingere. Tot in scopul prevenirii si scaderii timpului de reactie la evenimente, pe toata perioada sarbatorilor de iarna vor fi deschise liniile telefonice prin care se va asigura permanenta, atat la Institutia Prefectului (10 persoane), cat si la ISU (12 persoane), Politie (25 – 27 decembrie, 18 persoane; 31 decembrie – 3 ianuarie, 24 persoane) si Jandarmerie (dispecerat). Pentru gestionarea eficienta a activitatilor de ordine si siguranta publica, Inspectoratul Judetean de Jandarmi Maramures va actiona cu o medie de 70 de jandarmi zilnic.

„Recomandam conducatorilor de vehicule sa reduca viteza de deplasare şi sa circule cu atentie sporita la apropierea de trecerile pentru pietoni, in preajma supermarketurilor, dar si in zonele unde observa un aflux mare de persoane, precum si la apropierea de statiile mijloacelor de transport in comun. Facem aceste recomandari cu atat mai mult cu cat elevii au intrat in vacanta, iar in aceasta perioada riscul producerii unor accidente rutiere grave este mult mai mare. Reamintim ca, avand in vedere dificultatile de circulatie pe timp de iarna pe Pasul Gutai, Huta-Certeze, Dealul Stefanitei, Prislop, Mesteacan, Cavnic, zona Targu Lapus, utilizarea anvelopelor de iarna este obligatorie in conditii de zapada, gheata sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie sa fie echipate si cu dispozitive antiderapante”, anunta autoritatile.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. Zoltan Kiss

    Cu aceasta ocazie se da frau liber pentru a complecta portofoliile proprii dar "zeciuiala" clasica merge la structurile din capitala pentru "atentiile" de sarbatori prin pachete voluminoase cu inclusiv "carnati" traditionali insotit de plicuri doldora cu……..Euroi de la Vama si mai stii ce fel de valute ori RON NOU?

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole