Sase cadre didactice de la Centrul Universitar Nord Baia Mare au primit distinctia de Profesor Bologna (FOTO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Sase cadre didactice din Centrul Universitar Nord Baia Mare au primit distinctia de „Profesor Bologna” in cadrul celei de-a XII-a editii a Galei Profesorului Bologna, desfasurata in acest an la Iasi, in perioada 23-26 mai, anunta Liga Studentilor ”Pintea Viteazul” intr-un comunicat de presa.

Gala Profesorului Bologna este un proiect national, de traditie, al Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR), care are ca scop principal imbunatatirea sistemului de invatamant superior din Romania prin premierea, promovarea si rasplatirea performantei didactice a profesorilor, punand in lumina acei profesori care reusesc sa inspire studentul de azi.

Gala Profesorului Bologna este singura initiativa studenteasca de a premia Profii Tari din invatamantul superior romanesc si singura distinctie pentru cadre didactice bazata exclusiv pe aprecierea studentilor.

Centrul Universitar Nord din Baia Mare se poate mandri acum cu inca sase Profesori Bologna:

• Butean Claudia
• Sabo Cosmin
• Oliviu Matei
• Triff Zorica
• Rachisan Delia
• Demarcsek Ramona

Prima etapa a proiectului consta in pregatirea studentilor evaluatori, care au evaluatprofesorii nominalizati de studentii din Romania. In perioada 28 februarie – 3 martie 2019,au avut loc atelierele de formare ale studentilor evaluatori in patru centre universitare:Bucuresti, Timisoara, Iasi si Cluj-Napoca, la care au participat si 5 membri ai Ligii Studentilor ”Pintea Viteazul”.

Studentii evaluatori au participat la cursurile/seminariile profesorului nominalizat, fara a perturba activitatea normala a orelor, dupa care au purtat discutii cu studentii care participa la cursurile/seminariile profesorului in cauza. Ulterior, dupa o documentare suplimentara, studentii evaluatori au respectat o metodologie de evaluare suficient de complexa si au decis daca profesorul merita sau nu decernarea titlului de Profesor Bologna.

Doi dintre evaluatorii Ligii Studentilor ”Pintea Viteazul” au avut un numar impresionat de cadre didactice evaluare, clasandu-se in top 10 studenti evaluatori:

• Iuga Maria-Ioana – 12 evaluari – locul 4
• Melniciuc Dana – 10 evaluari – locul 7
• Derecksei Richard – 4 evaluari
• Rus Alexandra – 3 evaluari
• Rusu Alexandru – 1 evaluare

„A fost o provocare noua, o aventura prin care am intalnit alti studenti si profesori aflati la un alt nivel. Cadrele didactice au demonstrat ca merita aprecierea studentilor. Munca de student evaluator nu este una chiar usoara, dar e foarte placut cand intalnesti profesori de exceptie, cand stai de vorba cu ei si cand auzi studentii cum ii lauda si cat de frumos vorbesc despre ei. Chiar daca nu toti profesorii care au fost nominalizati au primit titlul, majoritatea au demonstrat ca sunt niste comori pentru studenti, ca pot sa-si motiveze studentii si sa ii determine inspre progres. A fost o placere sa ma implic in acest proiect, consider ca am avut foarte multe de invatat si abia astept sa am ocazia sa fac evaluari si anul care vine.” – a spus Derecksei Richard, student evaluator.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2