Sase cadre didactice de la Centrul Universitar Nord Baia Mare au primit distinctia de Profesor Bologna

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Sase cadre didactice ale Centrului Universitar Nord din Baia Mareau primit distinctia de Profesor Bologna, ei vor fi premiati in cadrul Galei Profesorului Bologna, care se va desfasura anul acesta la Timisoara in data de 19 mai.

Gala Profesorului Bologna este un proiect national, de traditie, al Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR), care a ajuns la a XI-a editie. Scopul principal al proiectului este imbunatatirea sistemului de invatamant superior din Romania prin premierea si promovarea profesorilor ce formeaza generatii, reprezinta adevarate valori si sunt modele pentru studenti.

Gala Profesorului Bologna este singura initiativa studenteasca de a premia Profii Tari din invatamantul superior romanesc si singura distinctie pentru cadre didactice bazata exclusiv pe aprecierea studentilor.

Centrul Universitar Nord din Baia Mare se poate mandri acum cu inca sase Profesori Bologna:

Raul Florin-Drenta – Facultatea de Inginerie

Melinda Achim – Facultatea de Litere

Liliana Vos – Facultatea de Litere

Mara Hajdu – Macelaru – Facultatea de Stiinte

Rita Toader – Facultatea de Stiinte

Petrica Pop-Sitar – prorectorul Centrului Universitar Nord din Baia Mare

Prima etapa a proiectului consta in pregatirea studentilor evaluatori, care au evaluat profesorii nominalizati de catre studentii din Romania. Astfel, in perioada 8-11 martie 2018 s-au desfasurat atelierele de formare ale studentilor evaluatori in patru centre universitare: Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara si Iasi, la care au participat si trei membri ai Ligii Studentilor ”Pintea Viteazul”:

Andreea Alexandra Terhes – 11 evaluari

Put Claudiu Olimpiu – 9 evaluari

Luis Nagy – 6 evaluari

Andreea Alexandra Terhes este printre primii trei studenti evaluatori din tara cu cele mai multe evaluari realizate. Iata o parte din experienta ei:

„Premiem marii profesori care ne inspira!” – acesta este deviza dupa care ne-am ghidat in <<misiunea>> noastra.

Daca pana acum profesorii cautau studenti interesati, flexibili si priceputi la ceea ce fac, acum noi am cautat profesorii cu aceste calitati, plus multe altele care sa reprezinte portretul Profesorul Bologna. Munca de student evaluator nu a fost una usoara, dar de fiecare data ne-am motivat in momentul in care vedeam profesori extraordinari. Sunt acei profesori care te fac sa mergi cu placere la cursurile lor. Chiar aveam <<un avertisment>> la training care suna in felul urmator : <<Atentie! Unii profesori pot crea dependenta!>>

Noi am gasit acesti profesori, care prin diferite metode te fac sa asisti cu foarte mare placere la ore. Bineinteles sunt profesori diferiti cu metode de predare diferite, dar toti cu acelasi scop, iar acest scop ne motiveaza pe noi sa-i incurajam, sa ii sustinem si sa-i premiem pentru ceea ce fac pentru noi, studentii.

Am discutat cu colegii mei despre aceasta experienta si putem sa spunem ca cea mai mare satisfactie pe care poti sa o ai ca student evaluator este momentul in care ii anunti pe profesorii nominalizati ca au fost propusi pentru a primi titlul de Profesor Bologna de catre studentii sai. Sentimentul de mandrie si recunostinta care ii cuprinde, atat pe ei cat si pe noi, este superb, li se lumineaza fata, iar bucuria li se citeste pe chip. Noi am avut ocazia sa traim aceste sentimente datorita oportunitatii oferite de LSPV, si implicit ANOSR. Multumim!”, a spus Andreea Alexandra Terhes, student evaluator.

ZiarMM

Reclame home 1
Data curenta: ’25/05/2019’

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *