Sase companii aeriene din Golf si-au suspendat cursele catre Qatar

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Companiile emirate Etihad, Emirates, Flydubai si Air Arabia, precum si Saudia si Gulf Air (Bahrein) au anuntat luni suspendarea tuturor zborurilor lor catre si dinspre Qatar dupa ruperea relatiilor de catre Abu Dhabi, Ryad si Manama cu Doha, relateaza AFP.

In comunicate separate, Etihad Airways, Flydubai si Air Arabia precizeaza ca suspendarea zborurilor cu Qatarul va intra in vigoare marti dimineata, ”pana la noi ordine”.

Cele patru companii afirma ca isi asigura zborurile prevazute pentru luni si le propune clientilor lor ”alte optiuni”, inclusiv rambursarea completa a biletelor de avion. Ele prezinta scuze pentru situatia creata prin suspendarea zborurilor lor in directia Qatar, relateaza Agerpres.

Gulf Air a luat o masura similara, suspendandu-si cursele tot incepand de marti.

La randul sau, Saudia, transportatorul national saudit, si-a suspendat incepand de luni dimineata toate zborurile catre si dinspre Qatar.

Qatar Airways a anuntat la randul sau suspendarea tuturor curselor sale catre Arabia Saudita.

Inchiderea de catre regatul saudit, Emirate si Bahrein a spatiului lor aerian cu Qatarul ii va afecta pe numerosi pasageri care tranziteaza zilnic tarile respective.

Egiptul a rupt de asemenea cu Doha si a anuntat inchiderea frontierelor ”aeriene si maritime” cu Qatarul, care, potrivit MAE egiptean, ”insista sa adopte un comportament ostil” fata de Cairo.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2