Sase maramureseni cercetati pentru contrabanda cu tigari

In data de 26 ianuarie, la nivelul Sectorului Politiei de Frontiera Poienile de sub Munte – ITPF Sighetu Marmatiei s-a declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana, in zona de competenta.

Astfel, in jurul orei 04.00, politistii de frontiera au observat pe raza localitatii Poienile de sub Munte, judetul Maramures, patru persoane care se indreptau de la frontiera de stat spre interiorul tarii, transportand, in spate, colete voluminoase.

“Lucratorii nostri au somat verbal persoanele in cauza, insa acestea au abandonat coletele si au incercat sa fuga, dispersandu-se in directii diferite.

In urma actiunii, s-a reusit retinerea persoanelor in cauza, patru barbati, cu varste cuprinse intre 18 si 32 de ani, toti patru domiciliati pe raza jud. Maramures.

In imediata apropiere a acestora au fost descoperite 5 colete cu tigari de provenienta ucraineana. Drept urmare, s-a luat masura conducerii cetatenilor romani, impreuna cu baxurile cu tigari, la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.

Pe timpul cercetarilor, s-a stabilit ca in activitatea infractionala mai sunt implicate 2 persoane de sex masculin, cetateni romani, de 20, respectiv 23 de ani, domiciliati tot pe raza jud. Maramures”, a spus Radu Lungu, purtatorul de cuvant al ITPF Sighetu Marmatiei.

In urma inventarierii coletelor, s-a constatat ca acestea contin 2.457 pachete tigari, marca Marble, in valoare de peste 28.700 lei.

Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in cauza politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, conform Codului Vamal al Romaniei.

In continuare, se fac cercetari in vederea depistarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1