Sase soldati ucraineni, ucisi in estul separatist al Ucrainei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

ucraina-armeSase soldati ucraineni au fost ucisi si inca 12 raniti in ultimele 24 de ore in estul separatist prorus al Ucrainei, unde se inregistreaza o recrudescenta a tensiunilor in pofida armistitiului in vigoare, a declarat marti purtatorul de cuvant al Consiliului pentru Securitatea Nationala si Aparare, Andrii Lasenko, potrivit AFP si EFE citate de Agerpres.

Aceste noi pierderi suferite de armata ucraineana, cele mai mari intr-o zi dupa batalia de la Debaltevo, survin dupa ce un soldat a fost ucis si un altul ranit in lupte la sfarsitul saptamanii trecute. De cealalta parte, rebelii prorusi au raportat patru civili raniti.

‘Situatia in zona operatiunii antiteroriste este instabila. Provocarile armate ale inamicului continua practic pe intreaga linie a frontului’, a afirmat Lasenko, care a denuntat utilizarea de catre fortele proruse a unor mortiere de calibru mare si tancuri.

Mai devreme, comandamentul fortelor guvernamentale in zona de conflict a indicat ca luni, intre ora 18.00 si miezul noptii, insurgentii au lansat 26 de atacuri de-a lungul liniei de separare a fortelor.

‘Situatia cea mai tensionata se inregistreaza in regiunea Donetk, unde inamicul a atacat cu tiruri de mortier, tancuri si lansatoare automate de grenade pozitii ale militarilor ucraineni langa Peski, Avdeievka, Opatnoe’ precun si alte obiective, potrivit aceluiasi purtator de cuvant.

La randul sau, liderii militiilor proruse din Donetk au acuzat armata Kievului de incalcarea armistitiului de 60 de ori in ultimele 24 de ore, conform EFE. ‘Pozitiile noastre au fost atacate cu tot felul de arme. Pierderile suferite: un mort si cinci raniti’, potrivit unui comunicat al rebelilor din Donetk difuzat de agentia lor de presa DAN.

Un jurnalist al postului de televiziune al armatei ruse Zvezda, Andrei Lunev, a fost grav ranit in urma exploziei unei mine capcana in apropierea localitatii Sirokino, in sudul regiunii Donetk, teatrul unor violente permanente.

Sirokino este situat pe malul Marii de Azov, intre orasele Novoazovsk, controlat de militiile separatiste, si Mariupol, cu aproape jumatate de milion de locuitori, aflat sub controlul guvernului de la Kiev.

Reprezentantii Ucrainei, ai separatistilor prorusi si mediatori OSCE intentioneaza sa organizeze marti o videoconferinta pentru a discuta respectarea si aplicarea planului de pace convenit in luna februarie la Minsk.

Potrivit ultimului raport al ONU, mai mult de 6.000 de persoane, deopotriva civili si combatanti, au fost ucisi in estul Ucrainei in anul care s-a scurs de la inceperea conflictului armat.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2