Satele din sudul Italiei ar putea detine secretul longevitatii (studiu)

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

batraniConditiile de viata dintr-un cochet si insorit sat din sudul Italiei si o dieta mediteraneana sanatoasa pot fi secretul longevitatii conform primelor constatari din cadrul unui proiect de cercetare medicala, informeaza agentia de presa DPA. Echipele de medici au efectuat controale amanuntite ale starii de sanatate pentru circa 30 de nonagenari care traiesc in Cilento, o regiune de coasta izolata, situata la aproximativ 130 de kilometri sud de Napoli, comparand rezultatele cu cele ale persoanelor cu varste cuprinse intre 50 si 70 de ani care traiesc in regiune, precum si cu cele obtinute de la un grup de control format din persoane care traiesc in alte zone ale tarii.

“Am constatat ca acesti oameni nu numai ca traiesc mult timp, dar, de asemenea, ei traiesc bine”, a declarat pentru agentia DPA, Salvatore Di Somma, profesor de la Universitatea La Sapienza din Roma, care a coordonat proiectul intitulat Cilento on Aging Outcomes Study (CIAO). Școala de Medicina din San Diego a contribuit, de asemenea, la aceasta cercetare.

Bolile tipice de batranete, cum ar fi Alzheimer-ul, deficientele cardiace sau cataracta sunt practic absente, a declarat Di Somma. De asemenea, nivelul lor de adrenomedulina — un hormon care poate obstructiona fluxul de sange — a fost de patru ori mai mic decat ceea ce era de asteptat, a adaugat el.

Este nevoie de mai multe cercetari pentru a explica de ce oamenii in varsta din Cilento se simt extraordinar de bine, a mai spus expertul italian.

Di Somma considera ca aceasta ar putea avea de a face cu o dieta bazata pe alimente din gospodaria proprie, un stres redus si un nivel ridicat al sprijinului comunitatii pe care il ofera in mod obisnuit viata din comunitatile rurale italiene. “Cu siguranta, acesti oameni nu stiu ce este stresul”, a spus el.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *