”Satele Unite ale Maramureșului și Sătmarului”: 1.000 de tineri din cele două județe, călătorie cu căruța până la Huta Certeze

Reclame home 1
Reclame home 1

În perioada 21-23 august se va derula evenimentul ”Satele Unite ale Maramureșului și Sătmarului”, care va reuni aproximativ 1.000 de tineri din cele două județe. Aceștia vor porni într-o călătorie cu căruța trasă de cai, iar punctul final va fi dealul din Huta Certeze.

”Revenim în fața tinerilor Bisericii noastre și nu numai cu un proiect foarte frumos, un proiect ambițios, care adună tinerii din întreaga Episcopie a Maramureșului și Sătmarului într-o unitate de credință.

Două delegații de tineri din cele două județe vor porni într-o călătorie tradițională cu căruțe și cai. Delegația din Satu Mare va porni duminică, 21 august, de la mănăstirea Scărișoara. Marți, 23 august, vor ajunge în jurul orei 15.00 pe dealul de la Huta Certeze.

Cea de-a două delegație va porni luni, 22 august, de la Catedrala Sfânta Treime din Baia Mare, vor trece prin Coaș, Copalnic, Târgu Lăpuș, Botiza și vor înnopta la Săliștea de Sus.

În cea de-a doua zi, delegația din Maramureș va trece pe la mănăstirea Moisei și vor reveni pe Valea Izei, mănăstirea Bârsana, Sighetu Marmației și din nou, la ora 15.00, la Huta Certeze”, a spus, într-o conferință de presă, Vlad Verdeș,  inspector al Biroului de Tineret din cadrul Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

După întâlnirea celor două delegații vor urma mai multe momente pe scena de la Huta Certeze, deschiderea oficială a evenimentului urmând a fi făcută de PS Iustin, episcopul Maramureșului și Sătmarului. Va fi adusă și o pâine uriașă, de 200 de kilograme, care va reprezenta un record mondial.

”Acolo va fi un moment simbol, fiecare delegație va prezenta prin câțiva tineri reprezentanți un steag a județului Maramureș, respectiv Satu Mare, care se vor uni și va reprezenta drapelul evenimentului.

Un alt moment va fi reprezentant de o pâine de mari dimensiuni, undeva până la 200 de kilograme, care va fi și un record mondial. O pâine care va fi făcută de specialiști în domeniu”, a mai adăugat Vlad Verdeș.

Părintele Constantin Necula și Mihail Neamțu vor susține un cuvânt către tineri, iar după un moment culinar pentru toți cei prezenți va avea loc și un regal folcloric în interpreatarea mai multor artiști.

Vor urca pe scena și cei aproximativ 40 de tineri ai Parohia Irești, Vrancea, care s-au evidențiat la emisiunea ”Românii au talent”.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2