Satele Unite ale Romaniei: Peste 800 de romani au fost uniti prin valorile strabune in Sapanta

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Satele Romaniei s-au reunit la acest final de saptamana intr-o frumoasa localitate maramureseana, un eveniment de mare anvergura desfasurat in perioada 18-19 august, in jurul unui mare simbol al judetului nostru, fusul maramuresean, amplasat pe o pajiste in Sapanta, se arata intr-un comunicat al Consiliului Judetean Maramures.

Evenimentul a fost organizat de Asociatia Interculturala de Traditii, in cooperare cu Consiliul Judetean Maramures, cu sprijinul Ministerului Culturii si Identitatii Nationale.

Incadrat in proiectul aniversar al Centenarului Marii Uniri a Romaniei, evenimentul Reuniunea Satelor a reintregit prin credinta, traditii si obiceiuri populare un numar de peste 800 de participanti din Romania dar si din Republica Moldova.

Din respect si dragoste fata de valorile strabune, fiecare comunitate a fost reprezentata cu mandrie prin portul, cantecul si dansul popular specific fiecarei zone. In cadrul programului desfasurat in aceste doua zile, oaspetii au avut ocazia de a vizita principalele obiective turistice, precum si atelierele mesterilor populari din Sapanta, dupa care au format o frumoasa parada a portului popular romanesc, care a condus intreg alaiul spre “pajistea unirii satelor romanesti”.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2