“Satele Unite ale Romaniei” – Proiect Centenar

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Consiliul Judetean Maramures (CJMM) si Asociatia Interculturala de Traditii (AIT) prezinta proiectul intitulat “Satele Unite ale Romaniei”, unul dintre proiectele care celebreaza Centenarul Marii Uniri a Romaniei.

Scopul proiectului Satele Unite ale Romaniei il reprezinta unirea comunitatilor rurale ale Romaniei intr-un concept de valorificare a culturii traditionale, a traditiilor si obiceiurilor.

Proiectul face o chemare nationala si internationala catre oameni activi cultural, comunitati, sate, grupuri de sate invecinate reprezentand toate tarile etnografice ale Romaniei, inclusiv romanii de pretutindeni, sa fie gazde pentru o petrecere Centenara: fara scena, cu amplificare minima, cu muzica „live”, necoreografiata, cu mancare locala, petreceri satesti ca altadata!

Fiecare comunitate inscrisa se angajeaza:

  1. Sa pregateasca in satul sau un micro-eveniment in perioada 1 iulie – 31 august 2018 care include o petrecere centenara, deschis localnicilor, turistilor, satelor invecinate.
  2. Sa trimita o delegatie la Reuniunea Satelor din 18 – 19 august 2018 in Maramures, judetul care primeste onorific titlul de „Capitala Culturala Taraneasca 2018! Toate micro-evenimentele vor fi conectate intr-o harta online, promovata national si international. Comunitatile pot sa se inscrie simplu, online, pe site-ul proiectului – www.sateleunitealeromaniei.ro– completand formularul de inscriere.

Ideea izvoraste din Maramures, dar invitatia este deschisa romanilor de pretutindeni. In fiecare an, Reuniunea Satelor va fi gazduita de o alta comunitate din Romania, aleasa prin candidatura, primind titlul de „Capitala Culturala Taraneasca” a anului respectiv!

SATELE UNITE ALE ROMANIEI – Romania autentica prin oameni, dragoste si bunatate!

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *