Satu-Mare: Invatatoare retinuta preventiv dupa ce a pulverizat cu spray lacrimogen doi elevi

PNL

O invatatoare de la o scoala gimnaziala din Santau, judetul Satu-Mare, a fost retinuta de politisti, miercuri, pentru 24 de ore, ea fiind acuzata ca ar fi pulverizat cu spray iritant lacrimogen doi copii, de sase si sapte ani, pe motiv ca au deranjat ora de curs, informeaza AGERPRES.

“Ieri (miercuri – n.r.), la ora 11,00, politistii Sectiei Politie Rurala Tasnad au fost sesizati despre faptul ca la o scoala gimnaziala din Santau, o invatatoare ar fi pulverizat cu spart iritant lacrimogen doi copii de sase, respectiv sapte ani, pe motiv ca au deranjat cursul orei. Invatatoarea a fost retinuta pentru 24 de ore de politisti. In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunilor de rele tratamente aplicate minorului si purtare abuziva sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Carei”, se arata intr-o informare de presa data publicitatii, joi, de Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Satu-Mare.

Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Satu-Mare s-a autosesizat in acest caz si a luat deja masuri impotriva invatatoarei.

“Este vorba de o profesoara ce a fost repartizata ca suplinitor la scoala din Santau, la ultima sedinta publica din luna septembrie, dupa ce a obtinut o nota mai mare de sapte la examenul de titularizare. Ea indeplinea toate conditiile de angajare si avea si avizul medical pentru a ocupa acest post. Directorul scolii a constat ca profesoara are o problema de relationare cu copiii si a monitorizat activitatea acesteia. Ieri insa, a fost anuntat ca profesoara a dat cu spray lacrimogen in fata unor elevi, motiv pentru care, dupa ce copiii au fost dusi la dispensarul din comuna, a anuntat politia, care a venit si a retinut-o pe profesoara”, a declarat joi, pentru AGERPRES, inspectorul general scolar, Calin Durla.

Acesta a adaugat faptul ca cei doi copii au fost transferati la o unitate de primiri urgente, in prezent fiind in afara oricarui pericol.

“Profesoarei in cauza i s-a desfacut contractul de munca si, din punctul meu de vedere, nu mai are ce cauta la catedra. Mi-as dori insa mai multa atentie din partea celor care elibereaza adeverintele medicale pentru cadrele didactice, pentru ca noi nu putem contesta aceste avize medicale”, a conchis Calin Durla.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1