Satu Mare: Sonda de gaze de la Moftinu Mare, inchisa dupa 20 de zile

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Sonda de gaze din localitatea satmareana Moftinu Mare a fost inchisa dupa 20 de zile de la izbucnirea incendiului, a anuntat sambata Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) “Somes” Satu Mare, intr-un comunicat de presa transmis AGERPRES.

“La sfarsitul celei de-a douazecea zile de la izbucnirea incendiului la sonda de gaz de la Moftinu Mare, interventia pentru captarea in siguranta a gazului si inchiderea sondei a fost finalizata. Aceasta misiune de amploare, desfasurata sub comanda integrata a inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, a presupus, pe tot parcursul ei, coordonarea a doua componente – cea de interventie in vederea inchiderii sondei, pe de o parte si cea de asigurare a protectiei personalului si utilajelor care au actionat la fata locului, pe de alta parte”, precizeaza ISU.

Pe parcursul celor 20 de zile, pe amplasamentul sondei de gaz au actionat pompieri din opt inspectorate judetene: ISU Bihor cu 77 pompieri, ISU Bistrita-Nasaud cu 15 pompieri, ISU Cluj cu 5 pompieri, ISU Maramures cu 44 pompieri, ISU Mures cu 7 pompieri, ISU Salaj cu 60 pompieri, ISU Timis cu 42 pompieri, iar ISU Satu Mare cu o medie zilnica de 45 de pompieri.

Incendiul la sonda din Moftinu Mare a fost anuntat in 18 decembrie. Seful Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), col. Daniel Dragne, a declarat ca incendiul nu a fost stins initial deoarece gazele care ies din sol ar putea duce la formarea de “amestecuri explozive” ce s-ar putea deplasa inspre localitati, optandu-se pentru arderea acestora pana la gasirea unei solutii pentru captare.

Sursa foto: ISU SATU MARE / Facebook

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *