Scăderea consumului cărnii de vită ar salva vieți

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Scăderea consumului cărnii de vită ar salva vieți, prin reducerea numărului de infarcte miocardice și temperarea creșterii temperaturii globale, relevă un studiu publicat în Lancet.

La fel cum au fost surprinse de pandemia Covid-19, sistemele de sănătate din întreaga lume nu sunt pregătite să facă față celor mai grave efecte ale schimbărilor climatice, inclusiv bolile legate de temperaturile ridicate, a concluzionat raportul anual al revistei Countdown on Health and Climate Change.

Unul dintre cele mai eficiente moduri de combatere a emisiilor de seră, au spus ei, este reducerea consumului de carne roșie. Producția de alimente este responsabilă pentru un sfert din emisiile mondiale de gaze cu efect de seră, dintre care majoritatea provin de la vite. Potrivit raportului, emisiile pe cap de locuitor din consumul de carne de vită au crescut cu 5,5% din 2000 până în 2017.

„Schimbările climatice determină o cruntă cale care extinde inegalitățile de sănătate existente între și în interiorul țărilor”, a spus Hugh Montgomery, profesor la UCL.

Cotos Robert

FOTO superfarmland.com

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *